Ikkunakalvo on yksinkertainen tapa parantaa sekä kodin, toimiston että liiketilan mukavuutta ja samalla toimivuutta.

Ikkunakalvo antaa suojaa kotona oleville huonekaluille, liikkeen tuotteille ja toimiston pinnoille, koska se blokkaa kaiken UV-valon – käytännöllinen ennen kaikkea esimerkiksi näyteikkunan suojaksi. Lisäksi ikkunakalvo torjuu myös osan lämpösäteilystä sekä valosta, joten se tuo mukavuutta kuumaan auringonpaisteeseen ja apua auringonhäikäisyyn.

Lähes huomaamaton asennettuna

Asennettuna ikkunakalvo voi olla lähes huomaamaton, kuten yllä olevassa kuvassa oleva asennettu 3M Prestige sarjan kalvo. Yläkuvassa näkyy myös osa lasista peitettynä huurremaisella ns. maitolasikalvolla, jota sitten käytetään paljon erilaisten toimistojen, liikkeiden ja jopa kotien näkösuojateippauksiin. Huurrekalvolle voidaan myös leikata muotoja, jolloin siitä tulee esimerkiksi toimiston ikkunaseinän graafinen sisustuselementti.

Me olemme asentaneet viimeisten parin vuoden aikana jonkin verran ikkunakalvoja lohjalaisiin ja vihtiläisiin yrityksiin ja liiketiloihin ja jopa veneisiin ja kesäasuntoihin, kertoo Virkkalassa toimivan mainosteippaamo OmaLogon Mikael Pitkänen.

Monissa eri värisävyissä

Ikkunakalvoja on saatavilla useampia erilaisia, joissa vaihtelee sekä värisävy, että kalvon muut ominaisuudet liittyen auringonvalon heijastuvuuteen ja lämmön blokkaamiseen. Lisäksi maitolasikalvoissa on saatavilla tavallisen harmaan sijaan myös eri värejä sekä värisävyjä, jatkaa Pitkänen.

Ikkunakalvot asennetaan ikkunan sisäpuolelle ja asennuksen hinta liikkuu sadasta eurosta ylöspäin riippuen ikkunoiden neliöalasta.

Ikkunakalvot eivät estä ikkunanpesua ja ovat monivuotinen investointi, eli kalvoja ei tarvitse lähteä vaihtamaan vuosittain. Esimerkiksi edellä mainitulle 3M Prestige kalvolle myönnetään 15 vuoden asennustakuu.

Muita vaihtoehtoja

Jos tiloissa tarvitaan näkösuojaa, voidaan ikkunat tietenkin peittää kokonaan vaikka valokuvateippauksella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.