Kaipaako yrityksesi lisäpotkua? Haluaisitko panostaa uuteen kuljetuskalustoon tai palkata lisää henkilökuntaa?

Rakennusala on huomattava bisnes Suomessa. Kun kaikki rakennusalan osa-alueet otetaan huomioon, työskentelee alan parissa noin 250 000 ihmistä. Ei siis mikään ihme, että erilaisia rakennusalan yrityksiäkin on valtavasti. Voit lukea lisää rakennusalan suhdanteista täältä.

Rakennusalan haasteet

Joskus voi käydä niin, että rakennusalan yrityksen on kieltäydyttävä uudesta projektista rahoitusongelmien vuoksi. Kassavirta ei välttämättä käy tasaisesti ja aukkoja syntyy. Myös sesonkiluonteiset tilaukset aiheuttavat heilahteluja yrityksen talouteen.

Kiireisinä kausina pääoma tulee tarpeeseen usein vauhdikkaallakin aikataululla. Näihin taloudellisiin haasteisiin löytyy onneksi ratkaisu nimeltä yrityslaina.

Mitä on yrityslaina?

Yrityslainalla rahoitetaan yritysten liiketoimintaa. Lainaa voidaan ottaa jo yrityksen perustamisen aikana tai myöhemmin yrityksen laajentaessa toimintaansa. Rakennusalan yritykset voivat hyödyntää yrityslainaa liiketoimintansa kasvattamisessa monella eri tavalla.

Yrityslainan avulla voit:

  • uudistaa työvälineitä ja kalustoasi
  • hankkia tai uudistaa kuljetuskalustoasi
  • palkata lisää henkilökuntaa
  • kouluttaa nykyistä henkilökuntaasi
  • markkinoida yritystäsi (älä aliarvioi tehokkaan markkinoinnin voimaa!)
  • aloittaa uusia hankkeita ja projekteja

Päätät tietysti itse miten haluat yrityslainaasi käyttää. Mitä ikinä yrityksesi tarvitseekin, vain mielikuvitus on rajana!

Yrityslainan suuruus

Yrityslainaa on mahdollista hakea pienistä summista aina satoihin tuhansiin euroihin asti. Rakennusalalla investoinnit ovat usein melko suuria. Yrityslainan avulla voit saada suuremmankin lainan kohtuullisella korolla.

Yrityslainaa maksetaan yleensä takaisin kiinteissä kuukausierissä. Maksuvapaita kuukausiakin saa järjestettyä riippuen palveluntarjoajasta. Muista kuitenkin laskea tarkkaan, että maksukykysi riittää haluamasi suuruiseen lainaan. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Mistä yrityslainaa?

Yrityslainaa myöntävät pankit ja yksityiset lainantarjoajat. Molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa, ja lainan hakemiseen vaikuttavatkin useat asiat. Ota ainakin seuraavat seikat huomioon, kun pohdit mistä juuri sinun kannattaa hakea yrityslainaa.

Nopeus

Pankeilla lainanhakuprosessi voi kestää päiviä kun taas yksityiset lainantarjoajat maksavat usein rahat jo tuntien sisällä. Yksityisillä lainantarjoajilla päätös lainan myöntämisestä saapuu yleensä vain minuuttien sisällä. Tämä on suuri etu perinteiseen pankkilainaan verrattuna. Mieti siis kuinka kiire sinulla on saada yrityslainasi?

Vakuudet

Pankit tarvitsevat vakuuksia lainaa vastaan, yksityiset lainantarjoajat usein eivät. Jos sinulla siis ei ole antaa tarpeeksi vakuuksia, kannattaa kääntyä suoraan yksityisten yrityslainantarjoajien puoleen.

Korot

Yrityslainojen korot vaihtelevat parista prosentista huomattavasti korkeampiin korkoprosentteihin. Korkoon vaikuttavat lainasumman ja -ajan lisäksi kuinka suurella riskillä sinulle myönnetään lainaa. Toisin sanoen mitä pidempään ja vakavaraisesti yrityksesi on toiminut, sitä pienempää korkoa sinulle tarjotaan.

Yleensä uudet yrittäjät, joilla ei ole vielä näyttää liiketoimintansa vakautta, maksavat hieman suurempaa korkoprosenttia. Korot vaihtelevat suurestikin eri palveluntarjoajien välillä, joten ole tarkkana mistä maksat.

Vertaa

Jos haluat parhaan mahdollisen lainan, kannattaa vertailuun käyttää hetki aikaa. Lainalaskureiden avulla tämä onnistuu helposti. Syötä vain haluamasi lainasumma ja laina-aika, laskuri tekee loput puolestasi.

Yritykseen investoiminen kannattaa

Minkä tahansa yrityksen kasvattaminen vaatii investointeja. Laittamalla rahaa yrityksesi kehittymiseen mahdollistat voiton tekemisen tulevaisuudessa. Ajattele kauaskantoisesti ja mahdollista yrityksesi kasvu yrityslainan avulla.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.