Kun etsit remontillesi toteuttajaa tai kotiisi siivoojaa, törmäät usein ongelmaan, kuinka löytää luotettava tekijä. Kymmenien palveluntarjoajien joukosta pitäisi löytää yritys, joka on omaan tarpeeseen sopiva ja hoitaa myös lakisääteiset velvoitteensa. 

Tarkkasilmäinen hakupalvelujen käyttäjä on jo huomannut muun muassa 0100100-palvelussa ja Suomela.fi-sivujen hakutuloksissa vihreitä Zeckit-widgetejä ja Luotettava Kumppani -logoja. Kysymyksessä on Suomen Tilaajavastuu Oy:n Zeckit-palvelu, jonka avulla kuka tahansa voi tarkistaa minkä tahansa, esimerkiksi remontti- tai siivousalan, yrityksen taustat ja asiakkaiden arviot yrityksestä. Zeckitistä löytyvät myös yritysten sähköpätevyydet ja asbestinpurkuluvat.

Tiedätkö, mitä ostat? 

Suomen Tilaajavastuun varatoimitusjohtaja Mika Huhtamäki kertoo, että Zeckit-palvelun tavoitteena on auttaa kuluttajia löytämään itselle paras ja luotettava palveluntarjoaja.

– Haluat tietää, mitä laitat suuhusi tai millaisen auton ostat. Haluat myös tietää, millaisen yrityksen kanssa asioit. Hoitaako se työn hyvin ja ovatko lakisääteiset velvoitteet ja vastuut kunnossa? Saatko kotitalousvähennyksen? Hän havainnollistaa.

– Jos työntekijä kaataakin puun naapurin auton päälle, saatat joutua itse maksamaan vahingot, mikäli palveluntarjoajan vakuutukset eivät ole kunnossa. Zeckit-palvelun avulla varmistat, että palveluntarjoajayrityksen ammattitaito ja vastuunkantokyky ovat tehtävän edellyttämällä tasolla, hän sanoo.

Zeckit-palvelu toimii yrityksen tuoteselosteena, joka säästää aikaa hankintapäätöstä tehdessä. Palvelusta löytyvät kaikki Suomen yritykset eikä peruspalvelu maksa kuluttajille tai yrityksille mitään.

Luotettava Kumppani noudattaa tilaajavastuulakia

Jos rehellisyys, läpinäkyvyys ja palvelun laatu ovat yrityksen kilpailuetuja, se voi ostaa Zeckitiä tarkempaa tietoa tarjoavan Luotettava Kumppani -palvelun.

– On hyvä muistaa, että kuluttajasuoja ei koske yritysten välistä kauppaa. Jos taloyhtiö ostaa putkiremontin halvimmalta tarjoajalta, joka meneekin konkurssiin kesken remontin, voivat kustannukset taloyhtiölle olla huomattavat Huhtamäki muistuttaa.

Kun yritys valitsee Luotettavan Kumppanin, se saa kumppanikseen yrityksen, joka noudattaa tilaajavastuulakia. Tämä merkitsee toimintavarmuutta ja ennustettavuutta loppukäyttäjälle kuten taloyhtiön asukkaalle.

Teksti: Eila Lokka

www.zeckit.com

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.