Unelmoitko kylpyhuoneen uudistamisesta? Kylpyhuoneen tunnelmaa voi piristää helposti uusimalla sisustuksen. Isommat remontit kannattaa kuitenkin teettää alan ammattilaisella tai kääntyä K-Raudan Remonttimestarin puoleen. K-Rauta antaa vinkit kylpyhuoneen uudistamiseen.

Uudista kylpyhuoneen ilme ilman remonttia

Aina ei tarvita remonttia tilan uudistamiseen, vaan uutta ilmettä kylpyhuoneeseen voi saada helposti ja nopeasti sisustusta muuttamalla.

Tampereella K-Rauta Kaukajärvellä työskentelee Remonttimestarina Teemu Toimela. ”K-Raudassa on laaja kylpyhuonekalustevalikoima, josta voidaan katsoa asiakkaan kanssa yhdessä parhaat ratkaisut. Kylpyhuonetta saa uudistettua myös jo pelkästään kylpyhuoneen sisustusta uusimalla, esimerkiksi säilytysratkaisuilla tai piensisustustavaroilla”, Toimela sanoo.

Säilytysratkaisuista seinähyllyt ja sivukaapit ovat kauniin näköisiä ja auttavat pitämään järjestystä yllä kylpyhuoneessa. Myös pelkkä kalustevetimien vaihto on helppo tapa uudistaa kylpyhuoneen kaappien tai saunan oven ulkonäköä. Klassiset, modernit tai leikkisät vetimet löytyvät K-Raudan helakuvastosta.

Uutta tyyliä voi tuoda myös piensisustustuotteilla. Modernia kylpylätunnelmaa kylpyhuoneeseen tuovat Cellon piensisustuksen tuotteet. Ne ovat värimaailmaltaan luonnonläheisiä ja pelkistettyjä. Cellon piensisustuksen tuotteet ovat myynnissä valikoiduissa K-Raudoissa.


Valitse kylpyhuoneremonttiin ammattilainen

K-Raudan maksuttomasta Remonttineuvonnasta voi kysyä alan asiantuntijoilta mitä tahansa remontointiin ja pieniin korjaustöihin liittyvää. Kylpyhuoneremontteihin liittyen Remonttineuvonnasta pyydetään vinkkejä esimerkiksi kylpyhuonekalusteiden vaihdosta ja kaakeleiden maalauksesta.

”Kylpyhuonekalusteet voi vaihtaa itse, mutta tällöin tulee muistaa tiivistää niin vanhat kuin uudet kiinnitysreiät tiivistemassalla tai silikonilla”, K-Raudan remonttineuvoja Timo Jokela sanoo.

Hän muistuttaa, että isännöitsijään kannattaa ottaa yhteyttä myös kylpyhuonekalusteiden vaihdon yhteydessä. ”Jos kylpyhuonekalusteita vaihtaa itse, on hyvä muistaa, että joissakin taloyhtiöissä on remonttiohjeistukset kaikille kylpyhuoneissa tehtäville remonteille, joissa seinä- tai lattiapintaa pitää porata tai avata. Varmista siis ensin isännöitsijältäsi, mitä kylpyhuoneessa saa tehdä itse, ja edellyttääkö taloyhtiö työn valvontaa. Tämä on tärkeää siksi, että jos joskus vesivahingon yhteydessä havaitaan, että kylpyhuoneen vedeneristyksiin on tehty luvattomia reikiä, saattaa kuivaus- ja korjausvastuu jäädä asukkaalle. Muista lisäksi varmistaa ennen peilikaapin kiinnitysreikien poraamista, ettei seinässä kulje sähkö- tai vesijohtoja”, Jokela neuvoo.

Lattia- ja seinäkaakelien maalaus on myös suosittu aihe K-Raudan Remonttineuvonnassa. ”Kaakelien maalaukseen suosittelemme V33-kaakelimaalia ohjeita tarkasti noudattaen”, Jokela kertoo ja jatkaa: ”Kaakelien maalauksen yhteydessä pohjan puhdistus ja erityisesti silikonien poisto on tärkeää. Uudet silikonit tulee lisätä viimeiseksi maalauksen jälkeen.” Silikonien vaihtoon niin kaakelien maalauksen yhteydessä kuin koko kylpyhuoneen silikonisaumojen uusinnassa Jokela kehottaa kääntymään ammattilaisen puoleen. ”Esimerkiksi silikonien vaihdossa yleisenä neuvona on, että silikonit kannattaisi uusia viiden – kymmenen vuoden välein. Vaihto on viisainta teettää aina ammattilaisella. Silikonien poisto vaatii leikkaamista ja vaarana on, että samalla tulee leikattua vesieristystä.”

Remontoinnissa on hyvä muistaa, että kylpyhuoneremonttiin tarvitaan taloyhtiön lupa. Omakotitalossa puolestaan kaupunki tai kunta voi vaatia luvan esimerkiksi märkätilojen laajennukselle. Kannattaa siis antaa ammattilaisten hoitaa sähkö-, putki- ja vedeneristystyöt.

K-Raudan Remonttimestari auttaa tarvittaessa

Kylpyhuoneen materiaalien valintaan ja remontin tekijän löytämiseen saa apua paikallisista K-Raudoista. K-Raudasta voit hankkia myös esimerkiksi hanan, suihkuseinän tai -nurkan asennuksen.

Lisäksi noin 30 K-Rauta-kaupassa eri puolilla Suomea on työhönsä erikoiskoulutettuja K-Raudan Remonttimestareita. Remonttimestarin tehtäviin kuuluu asiakkaiden remontin suunnittelutyö ja tarvittaessa remontin eri vaiheiden projektinhallinta ja koordinointi remontin ostaneen asiakkaan ja remontin toteuttavan yhden tai useamman urakoitsijan kanssa.


K-Raudan Remonttineuvonnan yleisimmät kysymykset ja vastaukset K-Rauta.fi-sivuilla
 

K-Rauta lanseerasi syksyllä 2017 maksuttoman Remonttineuvonnan, josta voi kysyä alan asiantuntijoilta mitä tahansa remontointiin ja pieniin korjaustöihin liittyvää. K-Rauta toteuttaa neuvontapalvelun yhdessä Peruskorjaamisen ja Rakentamisen Kehittämiskeskus ry:n (PRKK) kanssa.

K-Rauta.fi-sivustolla julkaistaan yleisimmät Remonttineuvontaan tulleet kysymykset vastauksineen. Omaan kysymykseensä voi siis löytää vastauksen suoraan sivustolta osoitteesta: https://www.k-rauta.fi/remontti/remonttineuvonta/usein-kysytyt-kysymykset

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.