Remontissa Päiväkummun ilmanvaihto ja valaistus modernisoitiin, minkä lisäksi kiinteistöön asennettiin 20 kWh:n aurinkosähköjärjestelmä. Samalla uudistettiin kiinteistön automaatiojärjestelmä älykkääksi ja lisättiin olosuhdemittauksia.

Ilmanvaihdon ja valaistuksen modernisointi sekä älykäs ohjaus pienentävät Karjalohjalla sijaitsevan kylpylähotellin energialaskua. Ilmanvaihtoon tarvittava energia saadaan nyt auringosta.

Suomen johtava energiapalveluyhtiö LeaseGreen parantaa Kylpylähotellin Päiväkummun energiatehokkuutta. Uusi tekniikka säästää energiaa ja parantaa kiinteistön olosuhteita.

Remontissa Päiväkummun ilmanvaihto ja valaistus modernisoitiin, minkä lisäksi kiinteistöön asennettiin 20 kWh:n aurinkosähköjärjestelmä. Samalla uudistettiin kiinteistön automaatiojärjestelmä älykkääksi ja lisättiin olosuhdemittauksia.

”Kylpyläosastolle lisättiin antureita ja mittareita, joiden avulla me saamme tietoa siitä, mihin me oikeasti kulutamme lämmintä vettä ja energiaa. Se on meille tosi tärkeää”, kertoo palvelupäällikkö Mikko Flander Päiväkummusta.

Remontin näkyvin osa löytyy ravintolan katolta. Siellä on 76 aurinkopaneelia, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 135 m2. Ne tuottavat vuodessa sähköä reilut 17 MWh, mikä kuluu pääosin ilmanvaihtokoneisiin.

Karjalohjalla sijaitsevaan kylpylähotelliin kuuluu yhdeksän erillistä rakennusta, jotka ovat peräisin eri vuosikymmeniltä. Hotellin päärakennus on rakennettu 1980-luvun alkupuolella, ja sitä on laajennettu 1990-luvulla. Sen lisäksi kiinteistöön kuuluu kolme 1970-luvulla rakennettua rivitaloa ja viisi uutta erillistä pientaloa.

”Meillä on lämmitettäviä neliöitä kaikkiaan yli 10 000, ja valtavasti lämmitettäviä kuutioita. Siksi etsimme koko ajan uusia ratkaisuja, joilla voimme vähentää sähkön ja energian kulutusta.”

Kylpylähotelli Päiväkummussa yöpyy yli 40 000 asiakasta joka vuosi, ja yhteensä asiakkaita käy lähes 100 000. Perinteisten kylpylälomien lisäksi asiakkaat tulevat Päiväkumpuun Kelan kuntoutuskursseille, juhliin ja kokouksiin.

”LeaseGreen on ottanut hyvin huomioon sen, että meillä on toimintaa ja asiakkaita 365 päivänä vuodessa. Työt ovat sujuneet joustavasti, eikä niistä ole ollut haittaa asiakkaille. Täytyy lisäksi myöntää, että minun osaltani tämä on ollut kohtuullisen helppo projekti”, palvelupäällikkö Flander kertoo.

LeaseGreen kantaa vastuun projektin suunnittelusta, toteutuksesta ja rahoituksesta. Remontin jälkeen kiinteistö liitetään LeaseGreenin tekoälyohjattuun etävalvontaan, jonka avulla varmistetaan, että luvatut säästöt toteutuvat.

Rahoitusratkaisu teki päätöksen helpoksi

Päiväkummun oli helppo lähteä parantamaan energiatehokkuutta, kun projektille löytyi sopiva rahoitusratkaisu. Remontti toteutetaan LeaseGreenin kuukausirahoitusmallilla.

”Isoja investointeja ei voi aina tehdä omalla kassavirralla. Siksi kuukausimaksuun perustuva rahoitusmalli sopi meille. Bisneksen kannalta on hyvä, että pystymme ennakoimaan tällaiseen suureen investointiin liittyvät kustannukset tarkkaan joka kuukausi”, Päiväkummun palvelupäällikkö Mikko Flander sanoo,

LeaseGreenin toteuttama energiaremontti parantaa kylpylähotellin olosuhteita ja pienentää kiinteistön korjausvelkaa samalla, kun energiankulutus pienenee reilut 10 prosenttia. Samalla Päiväkummun hiilidioksidipäästöt vähenevät 83 tonnia vuodessa, mikä vastaa lähes 20 omakotitalon vuotuista hiilijalanjälkeä.

”Maapallo ei muutu paremmaksi, jos asioille ei tehdä mitään. Me haluamme omalta osaltamme ajatella huomista pidemmälle ja kantaa kortemme kekoon yhteisten asioiden puolesta. Vastuullisuus on meille tärkeä asia”, Flander sanoo.

”Vielä parempaa on, että olemme löytäneet ratkaisun, joka on hyvä sekä firman että ympäristön kannalta.”

Suurten kiinteistöjen energiaremontteihin erikoistunut LeaseGreen on toteuttanut lukuisia energiatehokkuusprojekteja kylpylöihin, hotelleihin ja liikuntahalleihin.

”Siellä missä on paljon ihmisiä, vettä ja lämmitettäviä kuutioita, siellä tarvitaan myös tehokkaita energiankäytön ja ilmanvaihdon ratkaisuja”, sanoo LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.