Mannerheimintiellä oikeanpuoleinen autojen ajokaista keskustaan suljetaan Kasin katutöiden Runeberginkadun työmaan vuoksi viiden päivän ajaksi. Käytössä on vain yksi kaista keskustan suuntaan, ja moottoriajoneuvoliikenne kulkee osittain Mannerheimintien suuntaisen raitiovaunuliikenteen kiskojen kautta. Ajokaista on suljettuna maanantaista 6.6. noin kello 6 alkaen ja kaista aukeaa käyttöön jälleen perjantaina 10.6. iltapäivällä.

Kaista suljetaan, koska alueella tehdään maakaasuun liittyvää liitostyötä. Liitoskohdan työalue sijaitsee Mannerheimintien oikeanpuoleisella kaistalla Runeberginkadulle kääntyvien kiskojen vieressä.  

Kaistan sulku vaikuttaa liikenteeseen  

Kaistan sulku hidastaa merkittävästi liikennettä ja aiheuttaa ruuhkia Mannerheimintietä pohjoisesta kohti keskustaa suuntaavaan liikenteeseen. Erityisesti keskustaan tai Töölöön saapuvia suositellaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä. 

”Mannerheimintien toisen kaistan sulkeminen Kasin katutöiden työalueella aiheuttaa varmasti ruuhkaa, joten alueella liikkuvien kannattaa etsiä kiertoreittejä, jos vain mahdollista. Työt on suunniteltu niin, että kaistan sulku voidaan pitää kohtuullisen lyhyenä, vajaan viikon mittaisena”, sanoo urakoitsija Louhintahiekka Oy:n hankekoordinaattori Marja Jokinen

Ajoreittimuutoksia myös Runeberginkadulla Topeliuksenkadun puoleisessa päässä 

Myös Runeberginkadulla Topeliuksenkadun puoleisessa päässä tehdään 6. kesäkuuta alkavalla viikolla ajoreittimuutoksia Kasin katutöiden vesihuollon ja kiskotöiden takia. Runeberginkadulta lännen suunnasta tultaessa tulee uusia kaistajärjestelyitä ajettaessa Topeliuksenkadun suuntaan. 

Kasin katutöiden kisko- ja vesihuoltotyöt laajenivat Töölössä Runeberginkadun ympäristössä ja Caloniuksenkadulla huhtikuun alussa. Työt vaikuttavat alueella liikkumiseen laajasti, ja niiden vuoksi muun muassa raitiovaunut 1, 2 ja 8 ovat poikkeusreiteillä 15. elokuuta asti (HSL:n tiedote kesän poikkeusliikenteestä). Kasin katutöiden kaikilla alueilla työt valmistuvat helmikuuhun 2023 mennessä, jolloin hanke kokonaisuudessaan päättyy.

Lähde: Helsingin kaupunki
Kuva: Louhintahiekka Oy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.