Vastaus on ostajien määrä – mitä useampi ostaja on kiinnostunut juuri sinun asunnostasi, sitä nopeammin asuntosi menee kaupaksi. Useimmiten nopea myyntiaika tarkoittaa myös parempaa kauppahintaa.

Usein asunnon myyjän suusta kuulee lauseen ”no, me tarvitaan vain yksi ostaja”, joka on tietysti totta siinä mielessä, että vain yhdelle ostajalle asunto lopulta myydään. Mutta jos ostajaehdokkaita on vain yksi, ollaan myyjän kannalta melko heikossa tilanteessa. Jos asunnolle on vain vähän ostajia, se tarkoittaa ostajien markkinoita. Jos ostajia on paljon, asunnon myyjä puolestaan on paremmassa asemassa.

Tässä 4 vinkkiä, joilla maksimoit potentiaalisten kiinnostuneiden ostajien määrän

1. Panosta tunteita herättävään asunnon esittelyyn netissä

Laadukkaat valokuvat ja kattavat tiedot houkuttelevat ostajia ottamaan herkemmin yhteyttä ja kysymään lisätietoja. Monet ostajaehdokkaat sivuuttavat kohteen, joka ei heti kuvien ja tekstien perusteella säväytä ja siirtyvät suoraan seuraavaan vaihtoehtoon. Tämä periaate toistuu aina ostopäätökseen saakka. Me kaikki ostamme asuntoja tunteiden perusteella. Mikäli asunto ei heti anna sitä oikeaa tunnetta, jota uudelta kodilta haetaan, on tilaisuus usein menetetty. Siksi valokuvat ja esittelyteksti ovat tärkeässä roolissa asunnon myyntiprosessissa – kun houkuttelevien kuvien ja tietojen avulla ostaja on saatu kiinnostumaan, hän jatkaa asunnon tietojen lukemista. Mitä paremmin informaatiota löytyy, sitä helpommin tehdään päätös, lähdetäänkö asuntoa katsomaan paikan päälle.

2. Markkinoi oikeissa kanavissa kohderyhmää ajatellen

Jos ikäihmisille tarkoitettua asuntoa markkinoidaan pelkästään Instagramissa, se ei välttämättä toimi toivotulla tavalla, ellei strategiana ole herättää heidän lastenlastensa huomio. Tämä pätee myös toisin päin, kaksikymppinen ensiasunnon ostaja voi bongata asunnon sosiaalisen median kanavista, mutta ei painetusta sanomalehdestä.

3. Pidä huolta, että potentiaalisille asunnon ostajille on helppo tulla katsomaan asuntoa

Monet ostajat haluavat tulla katsomaan asuntoa nopeasti, joten välittäjän olisi hyvä päästä esittelemään asuntoa vuorokauden varoitusajalla. Pidä asuntosi mahdollisimman hyvässä esittelykunnossa koko myyntiprosessin ajan.

Pidä asunnossa yleisesittelyjä, koska niihin on matala kynnys tulla. Vaikka asunto ei olisi ihan juuri sitä mitä haetaan, se voi kuitenkin yllättää positiivisesti. Ja koska asuntoja ostetaan myös heräteostoina, voi esittelyyn tulla asiakkaita, jotka innostuvat hetken mielijohteesta ostamaan juuri sinun asuntosi.

Järjestä yleisesittelyjen lisäksi myös yksityisesittelyjä, jotka antavat ostajille mahdollisuuden tulla tutustumaan asuntoon silloin kun se heille itselleen sopii. Monesti ostajat tekevät ensikatsastuksen yleisesittelyssä ja mikäli asunto herättää kiinnostuksen, varataan saman tien aika yksityisesittelyyn, jossa sitten hierotaan jo kauppaa.

4. Vältä liian korkealle asetettua pyyntihintaa

Hyvin suosituissa kohteissa hieman liian korkea pyyntihinta ei välttämättä vähennä asiakkaiden määrää, mutta myyntiaika pitenee, koska ostajat eivät jätä tarjouksia niin herkästi. Monet ostajat ovat kohteliaita ja kokevat, että jos heidän tarjouksensa on paljon alempi kuin se, mitä asunnosta pyydetään, myyjä kokee tarjouksen loukkaavana. Tämän vuoksi he saattavat jättää tarjouksen kokonaan tekemättä. Ja oikeassa he ovatkin – pyyntihinnasta reippaasti alemmat tarjoukset kiristävät myyjien tunteita.

Useimmiten, jos pyyntihinta on selvästi yli alueella toteutuneita hintoja, kaikkoavat asiakkaat kokonaan ja näin saadaan aikaiseksi ostajan markkinat. Tällaisessa tilanteessa myyjä menettää neuvotteluasemansa. Pahimmillaan kiinnostuneita ostajia ei ole ollenkaan. Asunto kuluu markkinoilla ja kiinnostuksen lisäämiseksi hintaa on laskettava, joka on joillekin ostajille merkki epäsuositusta asunnosta. Kannattaa siis olla tarkkana, että pyyntihinta asettuu markkinahintahaarukkaan.

Lue vinkit mitkä asiat vaikuttavat hinnoitteluun tästä.

Solid House on raikas ja sympaattinen uuden sukupolven kiinteistönvälitystoimisto. Solid House Oy LKV yrityksenä on toiminut alalla jo vuodesta 2012, vakiinnuttaen asemansa alan asiantuntijana. Meitä on yli 40 henkilöä ja toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Salossa ja Porissa.

Lue lisää osoitteessa www.solidhouse.fi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.