Työkalut tuppaavat usein katoamaan työmailla. Yrityksiä ja alihankkijoita voi olla samassa tilassa yhtäaikaisesti ja kalusto menee helposti sekaisin. Työkalujen hävikin vähentämiseksi on kuitenkin olemassa erilaisia keinoja.

Työkalut, laitteet ja koneet ovat yritykselle investointeja, joiden katoaminen on ennen kaikkea kallista. Työkalujen katoamisen riskiä voidaan vähentää monilla tavoilla yksinkertaisista muistilistoista kalustonhallintajärjestelmiin asti.

Ota käyttöön työkalujen GPS-paikannus

Työkaluihin voi asentaa GPS-paikantimia, jotka ovat tyypillisiä esimerkiksi ajoneuvoissa. Ongelma on, että suurin osa GPS-paikantimista on joko liian suuria kannettaville työkaluille tai niin pieniä, että akku ei kestä pitkäaikaista käyttöä. ABAX on kehittänyt näitä työkaluja varten ABAX Minin. Sen avulla voit seurata työkalujasi GPS-paikannuksella, kun Mini on ABAX Triplog -laitteen läheisyydessä. ABAX Mini on erittäin pieni ja siten kätevä kannettaville työkaluille.

Isommille koneille ja laitteille on mahdollista asentaa ABAX Kalustonvalvonta. Laite ei vain seuraa koneidesi sijaintia, vaan se antaa täydellisen yleiskuvan niiden käytöstä, mikä vaikuttaa mm. laskutukseen, huoltoväleihin ja kulumisen hallintaan. Laitetta on myös testattu kaikissa mahdollisissa olosuhteissa ja sen toimivuus ei ole häiriintynyt.

Katso itse täältä!

Merkitse työkalusi yrityksen omilla tunnisteilla

Työmaalla on helposti oman yrityksen lisäksi muitakin yrityksiä töissä, jolloin työkalut menevät helposti sekaisin. Oman yrityksen työkalut kannattaakin merkitä esimerkiksi firman logolla tai muulla huomioitavalla tavalla. Monet yritykset käyttävät myös viivakoodi- ja RFID-tunnisteita. Huomioitavaa on, että tarrat ja kuvat vaurioituvat helposti, joka tekee tunnisteesta käyttökelvottoman.

Pysy organisoituna, se on ilmaista

Pidä aina lista mukana ja käytössä olleista työkaluista ja tarkista päivän päätteeksi onko siinä mainitut työkalut vielä mukana. Kun työkalut löytyvät jostain listattuna, sinun ei tarvitse itse muistaa, mitä kaikkea olikaan mukana.

Varmista, että kaikella on oma paikkansa ja pidä siitä kiinni. Hanki kunnon säilytystilat, työkalupakit ja rakenna säilytysjärjestelmä hyötyajoneuvoihin, jotta työkaluja on helppo säilyttää. Kun työkalut asetetaan samaan paikkaan aina päivän päätteeksi, huomaat nopeasti, jos jotain puuttuu.

Hukkaatko paljon aikaa kadonneiden työkalujen etsimiseen? 

Lähde: MyNewsDesk


Katso myös autoklassikoita classicwheels-sivustollamme!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.