Dachser Finland on allekirjoittanut kymmenen vuoden vuokrasopimuksen noin 4600 m2: n terminaali- ja toimistotilan vuokraamisesta Logicentersin kanssa. Kiinteistön on tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppupuoliskolla. Dachser, yksi Euroopan johtavista logistiikkayhtiöstä, aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2014. Uuden logistiikkakeskuksen myötä Dachser käsittelee saapuvan tavaran itse ja hoitaa pääkaupunkiseudun jakelun omalla kalustolla.”Toimintamme on viidessä vuodessa kasvanut merkittävästi. Nyt on sopiva hetki tarkistaa toimintamallia ja tuoda sekä brändi, että palvelu näkyvästi kotimaan markkinoille”, kertoo Tuomas Leimio, Managing Director, European Logistics Finland, Dachser Finland Oy. Toimintamallin muutoksella mahdollistetaan entistä paremmat kansainväliset yhteydet suomalaiselle vientiteollisuudelle, sekä myös paremmat palvelut kautta Euroopan Suomeen.

”Hyvä sijainti on yksi selkeimmistä kilpailueduista. Kercan logistiikka-alueelle rakentuva uusi terminaali sijaitsee toimintamme kannalta strategisesti tärkeällä paikalla, lähellä E75-moottoritietä, Vuosaaren satamaa, kansainvälistä lentokenttää sekä junarataa. Savion rautatieaseman välitön läheisyys tarjoaa hyvät yhteydet myös työmatkaliikenteelle. Näin työpaikan saavutettavuus paranee huomattavasti, ja työmatka-autoilun tarve pienenee”, Leimio lisää.

Huippuluokan logistiikkaterminaali Uusi logistiikkaterminaali käsittää noin 4600 m2 alueen, joista 4000 m2 on läpivirtausterminaalia ja noin 600 m2 toimistotilaa. Koko kiinteistö tullaan varustamaan huipputeknologialla. Pohjoismaiden johtava logistiikkatilojen toimittaja Logicenters on sitoutunut kestävään kehitykseen. Logistiikkakeskuksen energiatehokkuutta tuovat kattojen aurinkopaneelit ja maalämmön hyödyntäminen.

”Yhteistyö Logicentersin ja Keravan kaupungin kanssa on sujunut erinomaisesti. Hyvän yhteistyömme kautta mahdollistui, että pystymme tuomaan brändikonseptimme meidän näköisenämme”, Leimio iloitsee ja jatkaa, ”Uskon, että moderni logistiikkaterminaali täyttää tulevaisuudessa eri tahojen odotukset. Olemme saaneet paljon aikaan yhdessä.”

Keravan kaupunki on mielissään hankkeen taloudellisista vaikutuksista alueelle. Leimion mukaan Dachser Finland Oy:n välitön työllisyysvaikutus Keravalle on noin 60 työpaikkaa. ”Kerava on kaupunkistrategiassaan sitoutunut vahvasti elinkeinoelämän kehittämiseen. On hienoa saada jälleen yksi kansainvälinen yritys sijoittumaan Keravalle ja investoimaan Suomeen. Logistiikka on modernin toimintaympäristön keskeisimpiä toimialoja. Terminaalin myötä Kercan logistiikka-alue kasvaa ja se lisää koko kaupungin elinvoimaisuutta. Myös kymmenien uusien työpaikkojen syntyminen on aivan loistavaa”, kertoo Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

”Meillä on jo entuudestaan hyvät suhteet Dachserin kanssa, mikä tekee yhteisen projektin aloittamisesta entistä mukavampaa. Olemme iloisia, että Dachser näkee Logicentersin vahvana kumppanina toimintansa kasvun tukemisessa”, kertoo Logicentersin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.

Lähde: MyNewsDesk


Kiinnostaako sinua myös kotiin ja asumiseen liittyvät jutut? Katso myös Ykkös-Lohjan koti ja asumisen sivuston aiheet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.