Kesä on rakentajan parasta aikaa! Homma luistaa ja aurinko paistaa, kunhan alkuun päästään ja välineet on kunnossa. Rakennuskoneet kannattaakin vuokrata alan ammattilaiselta, jotta välttyy turhilta murheilta ja rahanmenolta. Lue seitsemän kohdan lista, jota kannattaa välttää!

1. Haalitaan koneita ja poltetaan satasia

Työmaalla tarvitaan monenlaista kalustoa, sillä erilaiset työvaiheet vaativat omat laitteensa. Sen sijaan, että ostaisi laitteet isolla rahalla omaksi, kannattaa kääntyä konevuokraamon puoleen. Koska työmaalla tarvittavien koneiden ja laitteiden tarve on usein lyhytaikainen, on vuokraaminen yleensä halvempaa kuin omaksi ostaminen. Jos ostettu laite pääsee käyttöön vain kertaluonteisesti tai silloin tällöin, voi kysyä, kannattaako omistaminen.

2. Ostetaan markettilaitteita

Nuukailu kannattaa, mutta säästäminen väärässä paikassa voi sabotoida koko rakennusprojektin. Vuokraamalla saa aina nykyaikaisen, ammattikäyttöön tarkoitetun laitteen vuokraamon laajasta valikoimasta. Laadukas työ vaatii tehokkaat laitteet. Ja ammattilaisvehkeet osoittavat asiakkaille, että yrityksen toimintakin on ammattimaista.

3. Mikä työturvallisuus?

Vuokraamosta saa aina huolletut ja tarkastetut koneet, jotka toimivat niin kuin pitääkin. Jokaiseen hommaan löytyy kuhunkin työhön parhaiten sopiva kone, joka on yleensä uusi tai melko uusi. Näin työturvallisuudestakin tulee huolehdittua asianmukaisesti. Vuokrakoneissa huomioidaan kulloisetkin turvasäädökset, ja kalusto huolletaan ajallaan. Esimerkiksi nostimissa katsastuksista on huolehdittu, eikä niistä tarvitse itse pitää kirjaa.

4. Arvaillaan laitteen toiminnot ja toivotaan parasta

Laitevuokraamossa saa selkokielisen ja ammattimaisen opastuksen laitteiden käyttöön. Koneet ovat saatavilla silloin, kun niitä tarvitaan ja niin pitkäksi aikaa, kunnes työ on tehty. Tuotteet voidaan myös toimittaa suoraan työmaalle ja kuljettaa sieltä pois sitten, kun niitä ei enää tarvita.

5. Sidotaan rahat toimettomana seisovaan kalustoon

Kun yrityksen varoja ei ole sidottuna laitteistoon, vapautuu pääoma ydinbisnekseen. Rahat säästyvät siihen, millä yritys aikoo tehdä rahaa ja menestyä. Jos jostakin syystä työt vähenisivät yllättäen, vuokrakalustosta on helppo luopua ja säästöjä syntyy nopeasti.

6. Hukataan laitteet varastoiden syövereihin

Omaksi hankitut laitteet täytyy aina myös varastoida johonkin. Kun tarvikkeet ja laitteet odottavat vuokraamossa valmiina, niiden hallinnoinnista tai varastoinnista ei tarvitse huolehtia, eikä synny omistamisen vaivaa. Vuokrakoneesta tietää aina, missä se on – kun jollekin laitteelle on tarvetta, pitää vain ottaa yhteys vuokrakoneyritykseen.

7. Tallataan hiilijalanjälkeä isolla saappaalla

Vuokrakoneen käyttäminen on myös ympäristöteko, sillä vuokraamoon hankitulla yhdellä koneella on monta käyttäjää sen elinkaaren aikana. Ei siis enää kuormiteta ympäristöä hankkimalla laitteita varastoon pölyttymään, vaan pistetään kiertoon. 

Jutun pohjana on käytetty 10.4.2018 julkaistua artikkelia 7 syytä vuokrata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.