Haluatko kodin, joka on rakennettu sinun toiveidesi mukaiseksi? Saracon ryhmärakennuttamiskohteissa se onnistuu ja maksat vain toteutuneista kustannuksista. Uusin kohde Kruunuvuoren Julia on suunniteltu toteutettavaksi upealle paikalle Helsingin Kruunuvuorenrantaan.


Kustannustehokas ja laadukas ryhmärakennuttaminen kasvattaa tasaisesti suosiotaan. Edustava Kruunuvuoren Julia on yksi Helsingissä käynnistyvistä kohteista.

Saracon uusin ryhmärakennuttamiskohde Kruunuvuoren Julia toteutetaan Kruunuvuorenrannan parhaalle paikalle, jossa ylimpien kerrosten asunnoista on huikeat näkymät meren yli kantakaupunkiin ja Suomenlinnan majakalle. Asiakaspalvelupäällikkö Rauni Kolehmaisen mukaan uusi kaupunginosa on yksi kiinnostavimmista kehittyvistä asuinalueista.– Kruunuvuorenrannan saaristomaisemat houkuttelevat uusia asukkaita. Kruunuvuoren Julian asukasryhmän kokoaminen on jo käynnissä. Hankkeessamme asiakas voi halutessaan suunnitella unelmiensa kodin yhdessä arkkitehdin kanssa. Asunnot ovat muuntojoustavia ja niitä voi myös yhdistää, Kolehmainen kertoo.


Saracon asiakaspalvelupäällikkö Rauni Kolehmainen tutustui Kruunuvuorenrannan rakentumiseen valo- ja maisemateos Öljysäiliö 468:n luona. Kruunuvuoren Julian tontti sijaitsee korkealla paikalla lähellä merenrantaa, joten näkymät ylimmistä kerroksista ovat komeat.

Ryhmärakennuttamisessa asunnon omistajaksi tullaan merkitsemällä osake perustettavasta asunto-osakeyhtiöstä. Osakemerkinnästä ei makseta varainsiirtoveroa. Saraco huolehtii ryhmärakennuttajakonsulttina ja asunto-osakeyhtiön kumppanina kohteen rakennuttamistehtävistä läpi koko hankkeen. Osakkaat pääsevät hankkeen alusta lähtien vaikuttamaan suunnitteluun, toteutukseen sekä asunto-osakeyhtiön päätöksentekoon. Saracon ryhmärakennuttamisen liiketoimintajohtaja Heikki Ruskin mukaan tämä tarkoittaa läpinäkyvyyttä etenkin kustannuksissa.

– Asunto-osakeyhtiön toimiessa itse urakan tilaajana, yhtiö ei maksa väliportaille ylimääräistä katetta. Osa säästyneistä kustannuksista kannattaa sijoittaa ratkaisuihin, joilla asumisen laatu paranee, Ruski painottaa.

Teksti: Timo Sormunen

Saraco

  • Rakennuttamisen, projektin- johdon ja kiinteistökehittämisen asiantuntijayritys
  • Konsulttialoitteisen ryhmä rakennuttamisen kehittäjä ja asiantuntija
  • Perustettu 1992
  • Henkilöstöä: Vuoden 2019 lopussa 34 henkilöä
  • Liikevaihto: Vuonna 2019 4,2 M€

Yrityksen verkkosivut

Katso yritykset muut artikkelit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.