Yhä useampi rakentaja ja remontoija haaveilee seinälle asennettavasta wc-istuimesta, joka helpottaa siivousta ja keventää kylpyhuoneen ilmeen. Vain turhat ennakkoluulot saavat epäröimään valinnan hetkellä.

”Ihmisillä saattaa olla harhaluuloja seinä-wc:n kantavuudesta tai huollosta, mutta valinta on aivan yhtä turvallinen kuin lattialle asennettava wc-istuin”, vakuuttaa IDO:n ja Geberitin kylpyhuonenäyttelyn emäntä Nina Lehtonen.

”Monille suomalaisille kylpyhuoneen puhtaus on niin tärkeä asia, että he valitsevat seinä-wc:n. Se kertoo paljon, että julkisissa tiloissa seinä-wc on hyvin yleinen”, Lehtonen jatkaa.

IDO Glow -mallistoon uusi istuin

IDOn uusi kotimainen wc-istuin Glow 65 täydentää tyylikästä kylpyhuonemallistoa, jonka wc-istuimet ovat huuhtelukauluksettomia Rimfree®-istuimia ja siten hygieenisiä. Kaikki IDOn seinä-wc:t sopivat täydellisesti yhteen laadukkaiden Geberit-asennuselementtien kanssa.

”Oli malli mikä tahansa, asennuselementin kotelointiin kannattaa asennusvaiheessa tehdä sekä 18 sentin että 23 sentin ruuvivälit. Näin seinä-wc on helppo ja siisti päivittää uudempaan istuinmalliin”, Lehtonen muistuttaa.

Asennusvaiheessa kannattaa myös harkita sähkövarauksen vetämistä asennuselementin kohdalle mahdollista myöhempää hajunpoistotoimintoa tai pesu-wc:tä ajatellen.

Seinä-wc tarjoaa mahdollisuuksia moniin yksilöllisiin kylpyhuoneratkaisuihin, sillä esimerkiksi istuimen korkeus on helppo säätää sopivalle korkeudelle asennettaessa. Asennuselementin kotelointia voi puolestaan hyödyntää säilytystasona tai runkona hyllykölle.

”Koteloinnilla pystyy jopa leikittelemään”, Lehtonen kannustaa seinä-wc:n harhaluuloja kumotessaan.

Kuusi harhaluuloa seinä-wc:stä:

1. Seinä-wc voi romahtaa painavan ihmisen alta

Seinään oikein asennettu wc-istuin kestää 400 kilogramman painon, joten ihan helpolla sitä ei saa romahtamaan.

2. Seinä-wc on hankala asentaa

Wc-istuimen asennus seinään vie hieman enemmän aikaa useampien työvaiheiden takia, mutta selkeiden ohjeiden avulla asennus on helppoa. Tiukan paikan tullen apua saa teknisestä tuesta.

3. Seinä-wc:tä on vaikea huoltaa

Huolto onnistuu helposti ja vaivattomasti huuhtelupainikkeen aukon kautta.

4. Seinä-wc voi vuotaa huomaamatta vettä seinän sisään

Seinä-wc:n huuhtelusäiliö on valettu yhdestä muotista, eikä siinä ole saumoja, jotka voisivat vuotaa. Kun kylpyhuoneen lattiassa kaadot ja kallistukset ovat kohdallaan, mahdollinen vuotovesi valuu pois kotelon alareunaan jätetyn vuodonilmaisimen kautta.

5. Seinä-wc tukkiutuu helposti

Seinä-wc:n toiminta vastaa lattia-wc:tä ja toimii täysin moitteettomasti. Tehdasasetuksena huuhtelumäärät on asetettu isossa huuhtelussa kuuteen litraan ja pienessä noin kolmeen litraan vettä.

6. Seinä-wc voidaan asentaa vain uudiskohteisiin

Seinä-wc on suosittu valinta uudisrakennuksiin, mutta asennus onnistuu myös remonttikohteissa, kunhan ottaa huomioon huoneen mitat ja koteloinnin vaatiman tilan. Asennusteline tulee vanhan wc-istuimen tilalle, joten koteloinnin avulla voi helposti ja huomaamattomasti jopa hieman siirtää wc-istuimen sijaintia – esimerkiksi jos viemäri on suunniteltu aikaisemmin hankalaan paikkaan. Seinä-wc:n avulla on siis mahdollista luoda moderni ilme wc- ja kylpytiloihin sekä uudis- että remonttikohteissa.

*Geberitin tekninen tuki palvelee Vantaalla arkipäivisin kahdeksasta neljään numerossa 010-662304.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.