Esiin tullut kevätaurinko kohottaa aina kummasti mielialaa. Kirkkaudellaan se paljastaa myös kaiken pitkän talven aikana kerääntyneen pölyn ja lian. Onkin aika perinpohjaisen kevätsiivouksen.

Olisiko tänä vuonna aika hemmotella itseäsi ja tilata ammattisiivooja hoitamaan asia kuntoon? Jättäisit ikävän homman kerrankin väliin, ja nauttisit auringosta ja heräävästä luonnosta täysin siemauksin.

Kun siivooja on tilattu, mitä sitten? Ajatus aivan vieraasta ihmisestä, joka tulee kotiisi ja myllää sen ylösalaisin, saattaa aluksi tuntua oudolta. Parasta mitä voit tehdä, on antaa siivoojalle täysi työrauha, ja keksiä itselle jotain tehtävää kodin ulkopuolella.

Tässä sinulle muutamia vinkkejä, miten kuluttaa aikaa, kun talosi tai huoneistosi virkistyy siivoojan ammattitaitoisissa käsissä kesäkuntoon. Ota iisisti tai käytä aika hyödyksi.

Rentoudu

Ole jouten, äläkä tee mitään erityistä. Mene kahville lempikahvioosi, valitse parhain kakkupala ja istu nauttimaan kiireettömästä ajasta. Jätä kaikki huolet taaksesi ja mieti, miten ihanaa on palata putipuhtaaseen taloon. Hyvin rentoutuneena, voimia keränneenä ja palautuneena ihminen on luovempi ja moniin arkipäivän ongelmiin saattaa yllättäen löytyä ratkaisu.

Hemmottele itseäsi

Kun kotiasiat laitetaan kuntoon, voit sinä itsekin laittaa itsesi kuntoon saman aikaisesti. Varsinkin lapsiperheissä aika itsensä huoltamiseen tahtoo jäädä vähiin. Nyt onkin oiva aika varata itselle aika kampaajalle, kasvohoitoon tai suurempaan hemmotteluun. Päivän päätteeksi mieli on kaksin verroin iloisempi ja jokapäiväiset haasteet puolestaan puolta pienempiä.

Pelaa jotain

Istahda mukavasti aurinkoiselle puistonpenkille tai lähikirjaston hiljaiseen nurkkaan. Ota kännykkäsi tai tablettisi esiin ja siirry pelien maailmaan.

Lue jotain

Siivoustyön aikana on erinomainen mahdollisuus syventyä rauhassa lukemiseen. Mene kirjastoon valitse lempikirjailijasi uusin teos tai pyydä kirjastonhoitajaa suosittelemaan mieleistäsi luettavaa. Voit nauttia kirjoista myös kuuntelemalla. Laita napit korviin ja kuuntele kirjaa kävellessäsi, pyöräillessäsi tai kahvikupin ääressä.

Tapaa ystäviä

Elämä on kiireistä ja ystäville jää yhä vähemmän aikaa. Sosiaaliset suhteet ovat kuitenkin yksi tärkeimpiä ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen vaikuttavia asioita. Kuten kunnosta myös ystävyyssuhteista kannattaa siis pitää huolta, sillä ne pitävät huolen meistä. Kun siivooja on talossa, on hyvä aika sopia tapaaminen hyvän ystävän kanssa, vaihtaa kuulumiset puolin ja toisin ja olla toiselle läsnä.

Hoida kodin pikku asioita

Pienet arkiset asiat tuppaavat jäämään hoitamatta, kun suurempia tulipaloja on sammuteltavana. Siivoojakäynnin aikana tällaiset asiat hoituvat kuin itsestään. Vie pullot palautukseen, pieneksi jääneet lastenvaatteet kirpparille, vanhat paristot kierrätykseen, käytä autoa huollossa tai valmistele parveke tai puutarha kesää varten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.