Sisätiloissa – kotona, koulussa tai töissä – vietetään jopa 90 prosenttia ajasta. Huonolla sisäilmalla voi olla kauaskantoiset vaikutukset terveyteen.

Sisäilmaongelmat vaikuttavat elinympäristöön negatiivisesti, aiheuttavat pitkäaikaisia sairauksia ja laskevat kiinteistöomaisuuden arvoa. Suomen suurimman kuntotarkastusyhtiön Raksystems Insinööritoimisto Oy:n rakennusterveysasiantuntija Aki Puhka korostaa, että ongelma saattaa olla joskus vaikeasti havaittavissa, koska hajua ei välttämättä esiinny.

”Yleisimpiä oireita ovat pitkittyneet hengitystieinfektiot, päänsärky, väsymys ja huonovointisuus. Mikäli asunnossa lisäksi havaitaan poikkeavaa hajua, on hyvä olla yhteydessä asiantuntijaan.”

Tutkimus asiantuntijalta

Sisäilmaongelmien selvitys kannattaa tilata kokeneelta ja koulutetulta asiantuntijalta, joka osaa arvioida tilanteen ja suunnitella tutkimukset tapauskohtaisesti. Lähes 30-vuotias rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijayritys, Raksystems omaa vankan kokemuksen sisäilmatutkimuksista.

Asiantuntijan ensimmäisellä käynnillä on hyvä kartoittaa tilanne ja suunnitella kohteeseen sopivat tutkimukset, jotta vältytään turhilta toimenpiteiltä ja kustannuksilta. Koulutettu asiantuntija tunnistaa kohteen mahdolliset vaurioherkät rakenteet ja osaa arvioida tilanteen.

”Järkevästi suunnitellut sisäilmatutkimukset säästävät aikaa ja rahaa sekä johtavat oikeisiin tuloksiin”, Puhka selventää ja muistuttaa loppuun, että ”sisäilman laatuun on helppo vaikuttaa huolehtimalla kodin säännöllisestä kunnossapidosta sekä ilmanvaihdon riittävyydestä.”

Terveellinen sisäympäristö on mahdollisimman:

  • hajuton
  • pölytön
  • vedoton
  • lämpötilaltaan miellyttävä
  • meluton

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.