Hyviin työkenkiin kannattaa sijoittaa. Kengät ovat yhtä tärkeitä kuin muu työpukeutuminen, ehkä jopa tärkein. Tässä asioita jotka kannatta ottaa huomioon, jos työpakkasi on keittiö.

Vältä liukastumista!

Kiireisissä keittiöissä lattialle päättyy helposti ruokaa, öljyä tai muuta nestettä. Tarvitset kengät, joissa on hyvä pito liukkaalla alustalla. Liukastuminen kovalla lattialla on vakaava, varsinkin jos kannat jotain painavaa tai kuumaa.

Vältä selkäkipuja ja jalkasärkyä!

Seisomatyössä tarvitset mukavat, kevyet, joustavat, ergonomisesti tuetut ja hengittävät kengät. Tarvitset sisäpohjat jotka vähentävät iskuja ja rasitusta, ja jotka tukevat jalkaholveja oikein. Jos tarvitset enemmän tilaa jaloillesi, valitse työkengät joissa on laaja lesti.

Jos sinulla ilmenee jalkojen turvotusta ja särkyä, tämä voi olla merkki huonoista työkengistä, polvi- ja selkäkipu tulee seuraavaksi.

Suojaa jalkojasi!

Avonainen sandaali ei ole hyvä vaihtoehto keittiössä, tarvitset kengät jotka suojaavat jalkoja, jos vaikka kaadat kuuma ruokaa yllesi. Varvassuoja on myös hyvin tärkeä, jos esimerkiksi pudotat veitsen tai painavan kattilaan jalallesi.

Millainen pintamateriaali?

Hyvä valinta on pintamateriaali, joka on helppo puhdistaa ja vettähylkivä. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että keittiössä on yleensä kuumaa, eli kenkien pitää hengittää, näin vältät hikisiä ja rakkosia jalkoja. PU-pinnoitettu nahka tai mikrokuitua on hyvä valinta.

Slip ons on yleensä parempi valinta kuin nauhakengät.

  1. Ne ovat käytännöllisempiä, helppoja laittaa jalkaan.
  2. Ne ovat turvallisempia, et kompastu nauhoihin.
  3. Ja ne ovat hygieenisempiä, kun et tarvitse koskea kenkiin kun laitat ne jalkaan.

Kun kaikki tärkeät kriteerit on täytetty, voit valita maun mukaan! Toivottavasti löydät kengät, jotka sopivat juuri sinun jalkaan.

Tässä on esimerkkejä:

Sievin FILE BLACK turvasandaali

Sievin JIVE BLACK SBAE turvasandaali

Sievin FILE BLACK turvasandaali (HOUM! Ilman varvassuoja)

Muista myös, että kengät ovat vielä mukavimpia kun laitat oikeat pohjalliset kenkiin.

Mukavaa työpäivää!

Sievinet kauppaan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.