Tehdessäsi rakennushommia alihankkijana, joudut laskuttamaan oman työsi. Se saattaa olla yksi niistä vähemmän mieluisista pakollisista työtehtävistä. Voi olla, että hoidat laskutuksen Microsoftin Word tai Excel -ohjelmalla, joka vie aikaa ja energiaa. Mitä jos sinulla olisi mahdollisuus hoitaa laskutuksesi helpommin, mutta kuitenkin järkevillä kustannuksilla?

Hanki apuvälineitä paperityöhön

Samalla tavalla kuin olet hankkinut itsellesi erilaisia työvälineitä työtäsi varten, sinun kannattaa harkita raha-asioiden ja laskutuksen hallintaan kunnon ohjelmaa. Zervantilla on tarjolla ilmainen laskutusohjelma, joka tarjoaa näppärän tavan hoitaa laskutuksen, vaikka heti asiakkaan luona mobiilisovelluksella. Ohjelmalla hoituu laskutus, laskujen tilan seuranta, raporttien lataus kirjanpitäjälle ja mahdollisuus tallettaa asiakas- ja tuoterekisteri.

Stressi vähenee, kun tiedät laskutuksesi olevan ajan tasalla. Olemme vuosien varrella tavanneet useamman yksinyrittäjän rakennusalalla, jolla on kaikki asiakastiedot ja laskutus läppärillä. Siis sillä läppärillä, joka juuri jäi muutaman tonnin painoisen kuorma-auton alle. Käyttämällä pilvipalvelua, kaikki laskutustietosi ovat turvassa ja saatavilla missä tahansa.

Sinun kannattaa muutenkin vähitellen siirtyä mahdollisimman paljon erilaisiin pilvi- ja mobiilipalveluihin. Tällöin et hukkaa tietoja läppärin rikkoutuessa, eikä tietoihin pääsy ole kiinni laitteesta.

Laskutusohjelma auttaa sinua ja asiakkaitasi

Toimiva laskutusohjelma auttaa sinua saamaan rahasi nopeammin. Kun laskulla näkyy selvästi maksuehdot ja viivästyskorko, maksaa asiakas laskun helpommin eräpäivän mukaisesti. Jos eräpäivä menee umpeen, näkyy tämä laskutusohjelmassa heti ja voit päättää seuraavista askelista. Laitatko menemään maksumuistutuksen vai soitatko asiakkaalle? Maksumuistukset saat luotua ohjelmalla parilla klikkauksella.

Asiakkaasi arvostavat, jos voit lähettää heille laskun siltä seisomalta ja vaikka yhdessä asiakkaan kanssa katsoa, että laskuun tulevat oikeat tunnit ja määrät. Lisäksi voit kysyä, millä tavoin asiakkaasi haluaa laskun vastaanottaa.

Yritykset voivat helposti haluta laskut nykyään verkkolaskuina, huhtikuussa 2020 voimaan tullut laki oikeuttaa tämän vaatimuksen ja onkin vauhdittanut verkkolaskupyyntöjä. Verkkolaskutus on yksi tapa palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, toinen on esimerkiksi tarjota pankki- tai luottokortti maksaminen sähköpostilaskuilla.

Voiko ilmainen olla toimiva?

Monilla on ajatus, että ilmainen ei voi olla hyvä. Kysymys on sama esimerkiksi mobiili- ja tietokonepeleissä. Ohjelmia saa kuitenkin nykyään entistä enemmän ilmaiseksi. Vasta kun tarvitsee lisäpalveluita, joutuu maksamaan pienen summan. Zervantin laskutusohjelman edullisin kuukausipaketti on 8 € + alv / kuukausi.

Pidä verottaja tyytyväisenä

Toimivalla laskutusohjelmalla vähennät aikaa laskutukselta ja saat helposti kaikki verottajan pyytämät raportit. Kirjanpitäjä ja verottaja kiittävät, kun laskutus- ja asiakastietosi ovat selkeässä muodossa ja oikealla tavalla arkistoituna.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.