Vaasan Sähköverkko käynnisti vuonna 2020 kokeilun, jossa uudella asuinalueella asennettiin mittauskeskus valmiiksi tontin rajalle kunnallistekniikan rakentamisen yhteydessä. Kokeilu johtaa nyt vakiokäytäntöön. Uusi käytäntö helpottaa rakennusprosessia ja tuo rakentajille säästöjä noin 100 kohteessa vuositasolla.

Uutta toimintatapaa kokeiltiin ensin Laihian Vaalilan alueella. Kokemukset olivat kaikin puolin positiivisia.

– Kokeilu osoitti, että pystymme tällä tavalla poistamaan useamman välivaiheen rakentajilta, jotka pääsevät käyttämään sähköä rakennustyömaalla heti, kun sitä tarvitsevat, kertoo suunnittelupäällikkö Jarmo Leppinen Vaasan Sähköverkolta.

– Asiakkaan ei siis tarvitse rakennustöiden alkuvaiheessa lähteä hankkimaan mittauskeskusta tai työmaasähköä tontille, vaan se on käyttövalmiina tontin rajalla. Kun tarvittavat sopimukset ovat kunnossa, kytkemme sähköt etänä päälle.

Kun rakennustyömaalla ollaan siinä vaiheessa, että asiakkaan sähköurakoitsija voi aloittaa työt, ei tarvita enää erillistä kytkentätilausta, vaan sähköurakoitsija voi jatkaa töitä mittauskeskukselta eteenpäin oman aikataulunsa mukaan.

Positiivista palautetta on tullut niin rakentajilta kuin sähköurakoitsijoiltakin. Valmiina odottava mittauskeskus on säästänyt sekä aikaa että rahaa kaikilta osapuolilta – myös Vaasan Sähköverkolta, joka toimittaa mittauskeskuksen ilman lisäkustannusta.

– Asiakaskokemushan on parantunut valtavasti käytännön ansiosta. Kaikki ovat tyytyväisiä, kun työt sujuvat rakennustyömaalla nopeammin, edullisemmin ja turvallisemmin.

Toimintatapa on käytössä Vaasan Sähköverkon jakelualueella uusilla asuinalueilla sekä uusilla liittyjillä kaava-alueella.

Mittauskeskus sisältyy 3 x 25 A–3 x 50 A -liittymiin silloin, kun asiakas liitetään 1.1.2022 jälkeen rakennettuun jakeluverkkoon.

Lähde: STT Info

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.