Point Group -konserni on perustettu palvelemaan suunnittelua, rakentamista ja omaisuudenhallintaa. Konsernin kivijalka Civilpoint Oy (aiemmin Vianova Systems Finland Oy) on infra-alan ohjelmistoratkaisujen markkinajohtaja Suomessa. Civilpointin lisäksi konserniin kuuluu uudet yritykset Buildpoint Oy ja Assetpoint Oy.

Työntekijöiden omistama konserni panostaa rekrytointiin. Kuvassa vasemmalla Teemu Nivell, liiketoimintajohtaja, BuildPoint Oy ja oikealla Tuomas Hörkkö, toimitusjohtaja, Point Group Oy.

– Aloitimme uutena yhtiönä vuoden 2016 alussa 14 perustajajäsenen voimin, ja tänään me olemme Point Group, jossa työskentelee yli 30 eri alojen asiantuntijaa. Yrityksemme liikevaihto on kasvanut nopeasti ja kannattavasti, minkä on mahdollistanut sitoutunut henkilöstö ja asiakkaidemme luottamus toimintaamme, kertoo Point Group Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Hörkkö.

Point Group -konserni tarjoaa ohjelmistoratkaisut ja niihin liittyvät palvelut niin infra- kuin talonrakentamisen suunnittelijoiden, rakentajien sekä omistajien tarpeisiin.

– Suomessa ei ole vastaavaa, näin laajalla tuoteportfoliolla olevaa toimijaa. Haluamme haastaa alaa laajemminkin: tavoitteenamme on purkaa siiloja infran ja talonrakentamisen välillä, sekä rakentaa kokonaisratkaisuja väylien ja rakennusten elinkaaren hallintaan, Hörkkö toteaa.

– Infran lisäksi kiinteistö- ja rakennusalatarjoavat erinomaisia mahdollisuuksia kehittää uusia ja menestyviä innovaatioita. Point Groupin yrityksillä on asiakkaiden kanssa yhteinen tavoite, että rakennettu ympäristömme säilyttää arvonsa ja pysyy käytettävässä kunnossa koko elinkaarensa ajan, sanoo Point Groupin hallituksen puheenjohtaja Mikko Leppänen.

Tuote- ja palvelutarjontaa talonrakentamiseen ja omaisuudenhallintaan

Talonrakennusalan ohjelmistoratkaisuja tarjoava Buildpoint palvelee rakennusten tilaajia, suunnittelijoita ja rakentajia. Buildpointin asiantuntijat tuntevat koko rakennetun ympäristömme elinkaaren ja sen eri vaiheiden aikana tarvittavat sovellukset. Yritys tarjoaa alan parhaat ohjelmistot ja kattavat tuki-, koulutus- ja konsultointipalvelut

Assetpoint tarjoaa ratkaisuja infra- ja kiinteistöomaisuuden pitkäaikaiseen tiedonhallintaan. Liiketoiminnan perustana on huolehtia asiakkaan suunnittelun ja rakentamisen aikana laadukas tiedonhallintaprosessi, jonka lopputuloksena syntyy ajantasainen digitaalinen kaksonen, joka voidaan hyödyntää omaisuuden hallinnassa sekä ylläpidossa.

Työntekijöiden omistama konserni

Point Group on pääosin työntekijöidensä omistama konserni, jonka pääkonttori sijaitsee Espoossa. Konserni panostaa voimakkaasti osaavaan henkilöstöön ja rekrytoi uusia asiantuntijoita.

– Suomessa on rakennusalalla vähän toimijoita, jotka pystyvät vastaamaan yhtä kattavasti ja ketterästi digitalisaation tarpeisiin kuin meidän tiimimme. Asiantunteva, monipuolinen ja omistautunut henkilöstö onkin vahvuutemme. Tästä syystä investoimme jatkuvasti henkilöstön osaamiseen, ja etsimme lisää alan parhaita osaajia joukkoomme, sanoo Buildpointin liiketoimintajohtaja Teemu Nivell.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.