Kuuma kesä on tehnyt kaihtimien hankinnan ajankohtaiseksi monessa kodissa. Esimerkiksi uusissa omakotitaloissa on usein suuret ikkunat, jolloin koti lämpenee auringon paistaessa voimakkaasti. Kaihtimet paitsi suojaavat kotia liialta kuumuudelta myös tuovat näkösuojaa ja yksityisyyttä syksyn pimeään aikaan.

Lapsiperheissä kestävyys ja turvallisuus ovat tehokkaan aurinko- ja näkösuojan ohella tärkeitä ominaisuuksia kaihtimien valinnassa. Kaihtimia valmistavan Suomen Visor Oy:n myyntipäällikkö Antti Pulkkinen neuvoo kiinnittämään huomiota erityisesti kaihtimissa käytettyihin materiaaleihin ja niiden toiminnallisuuteen.

Varmista, että tuote kestää käyttöä

Pulkkisen mukaan esimerkiksi kiinteissä ikkunoissa on perinteisesti käytetty pintaan asennettuja säle- tai lamelliverhoja. Kaihtimissa olevat ketjut rikkoutuvat ja alumiiniset säleet vääntyvät kuitenkin herkästi, jos niitä käsittelee varomattomasti.

Pulkkinen kertoo, että Visor tuo tänä syksynä markkinoille uuden ikkunakaihtimen, joka on oiva valinta lapsiperheisiin. Visor kaihdin on kankaasta valmistettu vekkiverho, jota voi liikuttaa portaattomasti sekä ikkunan alareunasta ylöspäin että yläreunasta alaspäin. Näin kaihdin tuo näkösuojaa ilman että näkymää tarvitsee sulkea kokonaan ulos. Ikkunan yläreunasta alas laskettuna kaihdin pitää sisätilat viileämpinä auringonpaisteella.

”Kysyimme asiakkailta, mitkä ominaisuudet ovat heille tärkeitä ikkunakaihtimien valinnassa. Esiin nousivat tyylikkyyden ja tehokkaan aurinkosuojan ohella kaihtimen kestävyys ja turvallisuus. Kankainen Visor kaihdin kestää käsittelyä esimerkiksi perinteistä sälekaihdinta paremmin, sillä sen kangas palautuu takaisin muotoonsa, vaikka sitä rypistäisi käsillä”, Pulkkinen sanoo. Hän kertoo kaihtimen saaneen jo hyvää palautetta lapsiperheiltä: ”Lapset pitävät siitä, että voivat nostaa kaihdinta ikkunan alareunasta ylös ja pääsevät itse kurkistamaan ulos.”

Huomioi kaihtimen huollettavuus

Kaihtimen helppo puhtaanapito ja huollettavuus ovat lapsiperheessä tärkeitä. Vaikka lapset pääsevätkin itse käyttämään Visor kaihdinta, kankaan likaantumisesta ei Pulkkisen mukaan tarvitse olla huolissaan. Pölyn ja irtolian voi helposti poistaa nippuun vedetyn kaihtimen pinnasta imurin harjapäällä. Sitkeämmät likatahrat voi pyyhkäistä pois kankaan pinnasta kostealla liinalla

”Meille kaihtimen huollettavuus oli yksi tärkeä suunnittelun lähtökohta. Siksi se onkin tarvittaessa erittäin helppo itse irrottaa kannakkeistaan, pestä vedellä ja asentaa takaisin paikoilleen”, Pulkkinen kertoo.

Valitse vain turvallisia materiaaleja

Lapsiperheeseen kaihtimia valittaessa kannattaa varmistaa, että niiden materiaali on turvallinen. Pulkkinen kertoo, että Visor kaihtimessa käytetään vain Öko-Tex -sertifioituja kankaita. Sertifikaatti takaa, että kankaissa ei ole haitallisia kemikaalijäämiä. Saatavilla on myös palosuojattuja kankaita, jotka lisäävät kaihtimen käyttöturvallisuutta.

Lapsiperheessä on myös tärkeää varmistaa, ettei kaihtimista saa irrotettua pieniä osia, jotka voisivat aiheuttaa tukehtumisvaaran. EU-direktiivi määrää, että kaihtimien käyttönaruja ei saa jäädä roikkumaan lattian tasoon tai esimerkiksi lasten sänkyjen viereen. ”Visor kaihtimissa ei ole lainkaan roikkuvia naruja, jotka voisivat aiheuttaa vaaraa. Kaihtimet voi huoletta asentaa esimerkiksi lastenhuoneen ikkunoihin”, Pulkkinen sanoo.

Tule tutustumaan Visor kaihtimeen

Visor kaihtimelle järjestetään lanseeraustapahtuma lauantaina 1.9. Visorin näyttelytilassa Kempeleessä osoitteessa Zatelliitintie 14 kello 12-16.  ”Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan tuotteisiimme. Paikalle saapuminen kannattaa, sillä arvomme tapahtumassa kaihtimet yhdelle onnekkaalle”, Pulkkinen vinkkaa.

Tutustu Visor kaihtimeen osoitteessa www.visor.fi.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.