Asuntosijoittamisen suosion kasvu näkyy myös vakuutusyhtiöissä. Yhä useampi vuokranantaja on kiinnostunut vakuutusturvasta vuokratulojen keskeytymisen, asunnon sisustuksille sattuvien vahinkojen ja riita-asioista aiheutuvien oikeudenkäyntikulujen varalle.

– Asuntosijoittajilta saamamme palautteen perusteella toimme uuden vakuutuksen, joka korvaa vuokra-asunnon omistajalle esinevahinkojen lisäksi myös vuokratulon keskeytymisen ja riitatilanteissa oikeudenkäyntikuluja, kertoo LähiTapiolan uusista turvallisuuden palveluista vastaava johtaja Anu Koskenvuo.

Vuokranantajille merkittäviä riskejä ovat vahinkotilanteet, joiden vuoksi asunto on asuinkelvoton. Korjauskustannukset, vuokratulojen keskeytyminen ja mahdollinen riitatilanne asukkaan tai taloyhtiön kanssa voivat aiheuttaa useiden tuhansien yllättävän kuluerän.

– Viallisten kodinkoneiden tai suihkun lattiakaivon päälle sammumisesta aiheutuneet vesivahingot ovat esimerkkejä tilanteista, joista voi aiheutua vuokranantajalle merkittäviä taloudellisia kustannuksia, kertoo Koskenvuo.

–  Huoneistoturvavakuutus tarjoaa asuntosijoittajille työkalun vuokratulojen keskeytymisen varalle ja muihin asunnon omistamiseen liittyvien riskien hallintaan. Tämä on erityisen tärkeää velkavipua hyödyntäville asuntosijoittajille, joiden budjetti on mitoitettu säännöllisten vuokratulojen varalle, kertoo Koskenvuo.

Kotivakuutuksen päättymisestä ei tietoa vuokranantajalle

Moni vuokranantaja pitää voimassaolevaa kotivakuutusta ehtona asunnon vuokraukselle ja se yleensä myös tarkistetaan vakuutusyhtiöstä. Vakuutusyhtiö ei kuitenkaan voi välittää vuokranantajalle tietoa siitä, jos vakuutus päätetään.

– Vuokralaisen kotivakuutus on ensisijainen vakuutus, josta korvataan esimerkiksi vuokra-asunnon parketille aiheutunut vesivahinko. Huoneistoturvavakuutuksen avulla voi varmistaa, että sijoitusasunto on vakuutettu myös tilanteissa, joissa vuokralaisen kotivakuutus ei ole voimassa, Koskenvuo toteaa.

Kotivakuutus on suomalaisten selvällä enemmistöllä. Finanssialan vuoden 2016 Vakuutustutkimuksen mukaan vuokra-asunnossa asuvilla 87 prosentilla on kotivakuutus.

Huoneistoturvavakuutus sisältää:

  • Vuokratulon keskeytysvakuutus: korvaasaamatta jääviä vuokratuloja, jos huoneistossa sattuu esinevahinko ja huoneisto on sen takia väliaikaisesti asuinkelvoton.
  • Esinevakuutus: korvaa huoneiston kiinteille sisustuksille ja kiinteille kalusteille aiheutuneet vahingot
  • Oikeusturvavakuutus: korvaavuokrahuoneistoon kohdistuvista riidoista aiheutuvia oikeudenkäyntikuluja
  • Vastuuvakuutus: korvaavahinkoja, joista osakkeenomistaja on korvausvastuussa, vaikkei asunnossa asukaan

LähiTapiola-ryhmän tehtävänä on turvata asiakkaidensa elämää ja menestystä. Visionamme on tarjota suomalaisille turvallisempaa ja terveempää elämää. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua.

LähiTapiola on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaiden omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.