Lujatalo Oy valitsi Aren talotekniikkakumppaniksi Stadin ammatti- ja aikuisopisto Roihupellon kampushankkeeseen. Sopimus on arvoltaan noin 30 miljoonaa euroa.

Noin 44 000 bruttoneliömetrin kokoinen kampus on Helsingin kaupungin suurin lähivuosien rakennushanke. Hankkeessa toteutetaan Stadin ammatti- ja aikuisopistolle nykyaikaiset tilat 4 500 opiskelijalle. Oppilaitos toteutetaan elinkaarihankkeena, jossa Lujatalo vastaa hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta seuraavan 20 vuoden ajan. Talotekniikkakumppaniksi Lujatalo valitsi Aren.

Are toteuttaa kohteen talotekniikan projektinjohtourakkana, joka sisältää kaikki LVI-, sähkö-, tele-, rakennusautomaatio- ja sprinkleröintityöt.

– Arella on kokemusta tämän mittaluokan talotekniikkahankkeista, ja luotamme vankasti heidän ammattitaitoonsa, kertoo Lujatalon projektipäällikkö Ari Pyötsiä.

Kampus hyödyntää uusiutuvaa energiaa

Resurssiviisaasti rakennettavan kampuksen hiilijalanjälki tulee olemaan vähintään 10 prosenttia pienempi kuin vertailulaskelman. Rakennuksen E-luku on 64 kWh/m2.

– Talotekniikalla on merkittävä vaikutus rakennuksen hiilijalanjälkeen. Taloteknisissä ratkaisuissa on panostettu energiatehokkuuteen ja lisäksi kohteessa hyödynnetään laajasti uusiutuvia energiamuotoja. Lämpöenergian tuottamista varten kohteeseen rakennetaan Suomen kolmanneksi suurin maalämpövoimala ja kiinteistösähköstä iso osa katetaan aurinkosähköllä, kertoo Aren johtaja Katja Pekkanen.

Tehokkaat ja muunneltavat tilat raideliikenteen varrella

Itä-Helsinkiin rakennettavalle kampus korvaa kuudessa eri toimipisteessä olevat tilat. Kampuksen tilat on suunniteltu noin 3 000 lähiopetuksessa olevalle opiskelijalle. Tämän lisäksi noin kolmannes opiskelijoista opiskelee työelämässä tai muuten oppilaitoksen ulkopuolella.

Roihupelto kehittyy lähivuosien aikana huomattavasti. Sen ytimeksi tulee uusi lähikeskusta ja metroasema, ja Raide-Jokeri aloittaa liikennöinnin sen kautta vuonna 2024. Julkiset liikenneyhteydet tulevat olemaan erittäin hyvät eri puolille kaupunkiseutua.

Rakennustyöt käynnistyvät Roihupellossa kesän aikana ja kestävät vuoden 2025 loppuun. Opiskelijat pääsevät aloittamaan uusissa tiloissa vuoden 2026 alussa.

Lähteet: MyNewsDesk / Are

Tuloja vuokra-asunnosta

Oletko miettinyt, mitä voisit ansaita investoimalla omiin vuokra-asuntoihin, tai oletko miettinyt miten vuokratuoton laskeminen tehdään? Nykyaikana vaihtoehtoja omien lisätulojen saamiselle on monia, osa niistä selkeästi isompi riskisiä, ja toiset varmempia – riskibisnes ja riskienhallinta ovat käsitteinä entistä tärkeämpiä. Tulevaisuuden tulojen rakentaminen voi olla useamman vuoden projekti, jota ei saada aikaiseksi päivässä tai viikossa.


Muuta luettavaa muualta:

Älykodit löytyy jo useasta ihmisen kodista

Älykoti tarjoaa ihmisille kotiin uusinta uutta tekniikkaa, jotka helpottavat arkeamme, auttavat säästämään energiaa ja lisäämään kodin turvallisuutta.

Suomalaiset ovat kahvikansaa, mutta tiesitkö tämän Moccamasterista?

Ensimmäinen Moccamaster jonka suunnitteli Gerard C. Smit, julkistettiin vuonna 1969. Moccamaster-kahvinkeittimet valmistetaan käsityönä Alankomaissa.

Monen suomalaisen taloudesta tai yrityksen toimistosta löytyy Moccamaster, mutta nykyään löytyy myös kahvikapseleita monesta taloudesta. Kapselikahveja on monta eri makua, joten löydät varmasti mieluisan kahvin itsellesi. Myös kapselikahvit -verkkosivusto on jo tehty kapselikahveista kiinnostuneille.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.