Uudet katutyöt ovat pian osa Helsingin katukuvaa. Suurehkoja, liikennettä haittaavia katuremontteja on alkamassa erityisesti Ruskeasuolla, Meilahdessa ja Itäväylällä.

Ruskeasuolla rakennetaan raidetta

Ruskeasuolle rakenteille oleva uusi raitiovaunu- ja bussivarikko edellyttää raideyhteyttä, joka rakennetaan Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Korppaanmäentie peruskorjataan samassa urakassa, ja kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Kadun ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle. Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uusitaan.

Raitioliikenne Korppaanmäentiellä katkeaa noin vuodeksi elokuun 2022 puolivälistä alkaen. Liikenne järjestetään korvaavilla busseilla. Urakalla on vaikutuksia liikenteeseen myös Mannerheimintiellä ja muilla alueen kaduilla. Nauvontie suljetaan liikenteeltä töiden ajaksi.

Rakentaminen alkaa kesäkuun puolivälissä ja valmistuu arviolta marraskuussa 2023.

Meilahteen uusi ratikan kääntöpaikka

Tukholmankadun ja Haartmaninkadun risteykseen rakennetaan uusi kääntöpaikka ja pohjoinen päätepysäkki raitiolinjalle 7. Tulevaisuudessa raitiovaunu kääntyy Tukholmankadulta Haartmaninkadun päätepysäkille ja sieltä takaisin Tukholmankadulle. Kiskoja tullaan rakentamaan Haartmaninkadulle sekä Tukholmakadun liittymään. Haartmaninkadulle rakennetaan lisäksi yksisuuntaiset pyöräkaistat, ja kaikki kadunalainen kunnallistekniikka uusitaan.

Urakka vaikuttaa liikenteeseen. Raitiolinja 4:n kulkuun tulee katko 13.–20.6.2022, mutta tilalle järjestetään korvaava bussilinja. Haartmaninkadulla kielletään läpiajo. Kiinteistöihin ajaminen on kuitenkin sallittua, ja yhteys Haartmanin sairaalaan säilyy urakan ajan. Myös bussit ja hälytysajoneuvot voivat ajaa normaalisti. Tukholmankadulla kaistoja joudutaan ajoittain sulkemaan.

Rakentaminen alkaa huhti-toukokuun vaihteessa ja kestää marraskuuhun 2022.

Itäväylällä töitä kolmessa kohdassa

Itäväylällä tehdään töitä Mustapuron tulvasuojauksen parantamiseksi ja peruskorjataan kaksi siltaa: pohjoinen Roihupellon kohdalla sijaitseva ylikulkusilta ja eteläinen Siilitien ylittävä silta.

Mustapurolle rakennetaan uusi virtausreitti Itäväylän ali. Kaksi huonokuntoista rumpua korvataan uudella virtauskanavalla, ja Itäväylän ja metroradan väliin rakennetaan kaksi rumpua. Lisäksi tienpengertä vahvistetaan puupaalutuksin ja rakennetaan tulvatasanne Itäväylän eteläpuolelle.

Urakka alkaa huhtikuussa ja vaikuttaa Itäväylän ajokaistojen määrään. Mustapuron työt valmistuvat syksyllä 2022, ja siltojen peruskorjaukset valmistuvat vuoden 2022 loppuun mennessä.

Kaikkiaan Helsingissä on alkamassa kymmenittäin katutöitä. Kaikki käynnissä olevat ja alkavat katutyöt löytyvät Helsingin karttapalvelusta. Joukkoliikenteen aikataulut ja poikkeusreitit löytyvät HSL:n verkkosivuilta osoitteesta hsl.fi ja HSL:n muista kanavista.

Lähteet: STT / Helsingin Kaupunki
Kuva: Susa Junnola

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.