Hintavertailupalvelu hintaopas.fi:n data osoittaa, että tuulettimien, siirrettävien ilmastointilaitteiden ja ilmalämpöpumppujen kysyntä on noussut heinäkuun alusta peräti 671 prosenttia. Siirrettävät ilmastointilaitteet ovat nousseet tuulettimien ohi suosituimmaksi tuotteeksi, ja kategorian suosituimmat tuotteet ovat käytännössä loppuneet kaupoista. 

Jo helteinen toukokuu kuusinkertaisti erilaisten tuuletuslaitteiden suosion hintaopas.fi-palvelussa, ja heinäkuun ennätyshelteet ovat nostaneet kysyntää entisestään. Suomalaiset hakevat nyt ennen kaikkea siirrettäviä ilmastointilaitteita, jotka ovat nousseet suosiossa tuulettimien ohi. 44 prosenttia hauista koskee ilmastointilaitteita ja 41 prosenttia tuulettimia, kun taas ilmalämpöpumppujen osuudeksi jää 15 prosenttia kaikista tuuletinlaitehauista.

Kymmenestä suosituimmasta siirrettävästä ilmastointilaitemallista yhdeksän on myyty loppuun verkkokaupoista. Tuulettimia sen sijaan löytyy vielä, sillä niiden kohdalla viisi mallia kymmenestä suosituimmasta on loppunut kaupoista.

– Suomalaiset sinnittelivät heinäkuun lämpimien säiden kanssa melko pitkään, mutta tällä viikolla tuuletuslaitteiden kysyntä räjähti. Erityisesti siirrettävien ilmastointilaitteiden kohdalla käytännössä kaikki kaupat joutuvat tällä hetkellä myymään eioota, tai ainakin kuluttajat joutuvat odottamaan lisätuotteiden saapumista kauppoihin. Ilmalämpöpumppujen kohdalla kysyntä on pysynyt melko vakiona, eli nyt haetaan ennen kaikkea nopeaa apua kodin viilennykseen, Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo.

Markkinoiden suosituin tuuletuslaite on Nordicin Home Culture -ilmastointilaite, joka irtoaa halvimmillaan noin 93 eurolla. Toiseksi eniten haetaan Nordicin vastaavaa tuuletinta, jonka hinta on vain 24 euroa. Kova kysyntä on nostanut laitteiden hintoja, ja järkevintä olisikin ostaa kodin viilentäjä vasta loppusyksystä.

– Siirrettävät ilmastointilaitteet ovat luonnollisesti tavallista tuuletinta kalliimpia, mutta kuluttajat hakevat yhä tehokkaampia laitteita, joista on apua myös tulevaisuudessa. Ilmastointilaitteidenkin hinnoissa on tietysti isoja eroja: halvimman saa alle 100 eurolla, kun kalleimmasta joutuu pulittamaan yli 1000 euroa, Matinvesi-Bassett huomauttaa.

– Lisäksi on hyvä huomata, että kysyntä nostaa selvästi hintoja. Esimerkiksi suosituimman ilmastointilaitteen hinta on tällä hetkellä korkeimmillaan. Jos haluaa säästää, kannattaa ennakoida ja ostaa tuuletin sesongin ulkopuolella syys-lokakuussa. Hintaopas-sovelluksella voi kätevästi tarkistaa tuotteiden saatavuuden ja sen, ettei maksa haluamastaan laitteesta liikaa, hän lisää.

Suosituimmat kodin tuuletuslaitteet: 

Suosituimmat kategoriat

Siirrettävät ilmastointilaitteet 44 prosenttia hauista
Tuulettimet 41,1 prosenttia
Ilmalämpöpumput 15 prosenttia

Suosituimmat merkit

Nordic Home Culture 23,7 prosenttia hauista
Mitsubishi Electric 10,4 prosenttia
DeLonghi 8,5 prosenttia

Suosituimmat laitteet

Nordic Home Culture Medvind -ilmastointilaite 10 prosenttia hauista
Nordic Home Culture -tuuletin 7,8 prosenttia
Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE -lämpöpumppu 4,6 prosenttia

Hintaopas
Hintaopas.fi on riippumaton ja Suomen kattavin tuotteiden vertailupalvelu. Hintaopas sisältää yli 700 Suomessa toimivan verkkokaupan hinta- ja tuotetiedot, jotka helpottavat kuluttajien päätöksentekoa. Hintaoppaan käyttäminen on kuluttajille ilmaista ja läpinäkyvää, koska palvelu kattaa kaikki verkkokaupat huolimatta siitä, ovatko ne Hintaoppaan asiakkaita vai eivät. Hintaopas on perustettu vuonna 2002 ja toimii samalla konseptilla kahdeksassa maassa. Hintaoppaan omistaa norjalainen mediakonserni Schibsted Media Group, jonka palveluita Suomessa ovat myös Tori.fi, Lendo.fi ja Letsdeal.fi.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.