Laajasalon bussilinjojen suunnittelu käynnistyy vajaan puolentoista vuoden tauon jälkeen. HSL työstää suunnitelmaa tiiviissä vuorovaikutuksessa laajasalolaisten kanssa. Reittejä on tarpeen uudistaa, jotta Kruunusiltojen raitovaunujen ja Laajasalon bussien liikenteestä muodostuisi mahdollisimman toimiva kokonaisuus.

HSL jatkaa Laajasalon bussilinjojen suunnittelua. Työ jäi tauolle syksyllä 2020 odottamaan päätöstä Kruunusiltojen kautta kulkevien raitiovaunujen reiteistä ja aikatauluista. HSL:n hallitus teki päätökset joulukuussa 2021.

Laajasalon liikenne on suurten muutosten edessä, sillä alueen asukasmäärä kasvaa ja Kruunusiltojen raitiovaunuliikenne alkaa noin vuonna 2027. HSL laatii nykyisen bussilinjaston kehittämissuunnitelman raitiovaunuliikenteen aloitukseen asti sekä bussien reitit siitä eteenpäin, kun Kruunusiltojen raitiovaunut kulkevat.

Suunnitelman tavoitteena on yhdistää raitiovaunujen ja bussien liikenne mahdollisimman saumattomaksi kokonaisuudeksi. Suunnitelman aikajänne kattaa vuodet 2023–2030. Alueellisesti suunnitelma kattaa koko Laajasalon. Mukana ovat bussilinjat 848585B868888B ja 89.

Blogi toimii vuorovaikutuksen alustana

Jotta uudet bussilinjat palvelisivat joukkoliikenteen asiakkaita mahdollisimman hyvin, HSL tarvitsee suunnittelussa Laajasalon asukkaiden ja siellä muuten liikkuvien apua.

Tärkein vuorovaikutuskanava on blogi, jota HSL:n joukkoliikennesuunnittelijat ylläpitävät ja jossa suunnitelmaa voi kommentoida. HSL julkaisee huhtikuun lopulla blogissa ensimmäisen linjastoluonnoksen ja toivoo siitä runsaasti kommentteja blogissa julkaistavan kyselyn kautta.

HSL saattaa myös keväällä 2022 järjestää asukastyöpajoja, jos se on tarpeen laajasalolaisten matkustustarpeiden ja -toiveiden kartoittamiseksi. HSL keräsi taustatietoja laajasalolaisilta liikkumiskyselyllä jo syksyllä 2020. HSL myös järjesti tuolloin kaksi asukastyöpajaa.

HSL:n hallitus käsittelee suunnitelman näillä näkymin kesäkuussa 2022.

Lähde: HSL / STT Info

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.