Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY uudistaa Kivikon Sortti-asemaa syksyllä. Asema saa uudet, toimivat asiakastilat. Sortti-asema on remontissa arviolta kolme kuukautta syyskuun alusta alkaen. Remontin aikana Sortti-asemalle voi tuoda ainoastaan risuja, omenoita, puutarhajätteitä, kiviaineksia sekä vaarallista jätettä.

Uusien tilojen myötä asiointi asemalla sujuvoituu ja jätteiden tuominen kierrätykseen on entistä helpompaa ja turvallisempaa. 

– Tarjoamalla toimivat puitteet asiointiin, asukkaiden on helppo tuoda jätteitään Sortti-asemillemme. Me huolehdimme sen jälkeen, että kaikki mahdollinen materiaali saadaan kiertoon ja siitä syntyy aina jotain uutta tai hyödyllistä, HSY:n Sortti-asemien toimintovastaava Eetu Keinänen perustelee hanketta.

Vaikka Sortti-asema on kiinni ja normaali kulkureitti on suljettu, pääsee remontin aikana toisen portin kautta tuomaan risuja, omenoita, puutarhajätteitä, kiviaineksia sekä vaarallista jätettä. Alueella on opasteet tätä varten. 

– Järjestämme vastaanoton muutamalle syksyn sesonkijätteelle, jotta muut Sortti-asemat eivät ruuhkaudu. Muista Sortti-asemista Ruskeasannan ja Konalan Sortti-asemat ovat lähimmät. Myös Koivukylän Sortti-pienasemalle voi viedä useita jätteitä, kertoo Keinänen.

Kivikon Sortti-asema on asemista vilkkain

Viime vuonna kaikilla viidellä asemalla kävi noin 550 000 asiakasta, ja näistä noin 155 000 juuri Kivikossa. 

– Kävijämäärät Sortti-asemilla ovat nousseet lähes vuosittain. Oletettavaa on, että asukkaat tuovat yhä enemmän jätteitään kiertoon, mikä näkyy asiakasmäärien kasvuna myös tulevina vuosina. Kivikon remontin aikana on hyvä tutustua esimerkiksi Ruskeasannan Sortti-asemaan, joka on avarampi ja asiakasmäärältään maltillisempi. Se on avoinna myös viikonloppuisin, Keinänen kannustaa. 

Asiakkaat voivat hyödyntää eSortti.fi-palvelua ja maksaa jätekuorman ennakkoon. Myös asemilla olevien itsepalvelulaitteiden käyttö nopeuttaa asiointia ruuhkatilanteissa.   

Sortti-asema pyritään rakentamaan mahdollisimman ekologisesti huomioiden käytettävien materiaalien ja ratkaisujen elinkaari, kierrätettävyys, energiatehokkuus sekä valmistuksen ja käytönaikaiset päästöt. Tästä esimerkkeinä ovat Kiasmasta puretut sinkkipellit, joita käytetään rakennusten julkisivuissa sekä betonirakenteissa käytettävä ympäristöystävällinen vihreä betoni. 

Lähde: HSY


Muuta luettavaa muualta älypuhelimista

Älypuhelimen valinta lapselle

Älypuhelin lapselle valinnassa korostuu turvallisuus ja kasvatukselliset näkökulmat. Lasten älypuhelimet ovat yleensä varustettu erilaisilla rajoitus ominaisuuksilla, jotka auttavat vanhempia valvomaan lastensa puhelimen käyttöä. Monissa malleissa on mahdollisuus asettaa aikarajoituksia, estää tiettyjen sovellusten käyttöä tai seurata lapsen sijaintia.

Paras älypuhelin vanhukselle

Älypuhelin vanhukselle älypuhelin valinnassa keskeistä on helppokäyttöisyys ja selkeä käyttöliittymä. Monille vanhuksille teknologian käyttö voi olla haastavaa, joten älypuhelimen tulisi tarjota mahdollisimman yksinkertainen ja intuitiivinen käyttökokemus. On olemassa erityisiä senioripuhelimia, jotka on suunniteltu vanhempien käyttäjien tarpeisiin. Ne tarjoavat suuria näppäimiä, selkeitä symboleita ja ääniohjaus mahdollisuuden helpottamaan käyttöä.

Kuinka valita paras älypuhelin?

Jos etsit huippuluokan suorituskykyä, uusimpia teknologisia ominaisuuksia ja parasta käyttökokemusta, paras älypuhelin saattaa olla sinulle sopiva vaihtoehto. Parhaan älypuhelimen valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten suorituskyky, kameraominaisuudet, näytön laatu ja muotoilu.

Hyvä edullinen älypuhelin

Usein älypuhelimen valintaa ohjaa budjetti. Edullinen älypuhelin voi olla erinomainen vaihtoehto, kun halutaan säästää rahaa mutta samalla nauttia perustoiminnoista. Markkinoilla on lukuisia hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia ilman suurta hintalappua.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.