Kevään koittaessa alkaa myös katu- ja puistorakentaminen. Helsinki investoi katurakentamiseen tänä vuonna noin 156 miljoonaa euroa, hieman edellistä vuotta enemmän. Suurimmat hankkeet ovat Kasin katutyöt eli Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun uudistus, Laajasalontien uudistus, Keski-Pasilan katurakentaminen ja Paciuksenkadun sillan peruskorjaus. (Kuva ei liity tähän)

Kasin katutyöt hyvässä vauhdissa

Tämän vuoden mittavin katu-urakka Kasin katutyöt on päässyt hyvin käyntiin. Uudistus nopeuttaa ratikan 8 kulkua, sillä pysäkkien paikkoja parannetaan, raitiotie erotetaan paikoin autokaistoista ja kiskojen mutkia suoristetaan. Remontti parantaa myös pyöräilijöiden ja kävelijöiden turvallisuutta, sillä kaikille kolmelle kadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet. Myös vesi- ja viemäriputkia sekä kaapeleita uusitaan kadun alla. Valmista tulee alkuvuodesta 2023.

Laajasalontiestä ensimmäinen puistokatu

Laajasalontie on ensimmäinen Helsinkiin rakennettava kaupunkibulevardi. Nykyisen Laajasalontien keskiosa Koirasaarentien ja Yliskyläntien välillä muutetaan puistokaduksi, ja sille rakennetaan tilavaraus raitiotielle. Tulevaisuudessa kadulla kulkevat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit ja raitiovaunut sekä autot. Myös Kruunusillat-raitiotie kulkee aikanaan Laajasalontietä pitkin. Laajasalontien varrelle rakennetaan asuntoja noin tuhannelle asukkaalle.

Laajasalontien urakka on käynnissä ja valmistuu ensi vuonna.

Keski-Pasilassa katurakentamista ja siltaremontti

Pasilan alueellista pääkatua, Veturitietä, levennetään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Veturitien silta junaradan yli uusitaan. Sillasta tulee kolme kertaa entistä leveämpi. Veturitielle tulee uudet jalkakäytävät ja pyörätiet.

Myös Ratapihakortteleiden asuntokatuja aletaan rakentaa. Katurakentamisen myötä noin 100 000 kerrosneliön eli 1200 asunnon rakentaminen tulee mahdolliseksi.

Paciuksenkadun silta peruskorjataan

Paciuksenkadun huonokuntoinen silta Munkkiniemessä peruskorjataan. Sillan korjaustyöt aiheuttavat haittaa liikenteelle, sillä niiden vuoksi joudutaan sulkemaan ajokaistoja. Myös raitiotiekiskot kunnostetaan remontin yhteydessä. Sillan kannen korjaustyöt tehdään samanaikaisesti raitiotiekiskojen kunnostuksen kanssa.  

Lisäksi uusitaan sillan pohjoispuolella sijaitseva erillinen kävely- ja pyöräilysilta, jonka maatuki on katkennut. Tämä kulkuyhteys ei ole käytössä remontin aikana. Peruskorjaus käynnistyy toukokuussa ja valmistuu todennäköisesti marraskuussa.

Korjauksia ja rakentamista kaikkialla kaupungissa

Katuja remontoidaan myös muualla Helsingissä. Herttoniemen yritysalueen katu-urakka laajenee toukokuussa uusille kaduille, Kaisantunnelin rakentaminen alkaa, Rajasaaren silta uusitaan, Hietaniemen peruskorjaus on käynnissä, Huopalahden asemanseutua kohennetaan, Haaganpuron pato puretaan ja Majatietä levennetään.

Myös puistoja ja liikuntapaikkoja peruskorjataan ja rakennetaan kymmenittäin tämän vuoden aikana. Roihuvuoreen saadaan pesäpalloareena, Keskuspuistoon tulee uusia reittejä, ratsastuspaikkoja kunnostetaan Tuomarinkylässä ja Keskuspuistossa, rakennetaan useita leikkipuistoja ja kunnostetaan tai rakennetaan uusia kuntoportaita.

Lähde: STT Info


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Arvontahullut innostuvat mahdollisuudesta voittaa

Arvontahullut ovat ihmisiä, jotka rakastavat osallistua kaikenlaisiin arvontoihin ja kilpailuihin. Heidän mielestään on jännittävää ja hauskaa odottaa, että onnenpyörä pysähtyy heidän kohdalleen tai että heidän numeronsa arvotaan voittajaksi. Arvontahullut tietävät, että voittaminen on vain tuurista kiinni, mutta he eivät anna sen lannistaa itseään. He ovat valmiita kokeilemaan onneaan uudelleen ja uudelleen, sillä he tietävät, että seuraava voitto saattaa olla aivan nurkan takana.

Clas Ohlson Tampere – Löydä kaikki tarvitsemasi kätevästi yhdestä paikasta

Clas Ohlson Tampere on monipuolinen kauppa, josta löydät kaiken tarvitsemasi kodin ja vapaa-ajan tarvikkeisiin. Kauppa sijaitsee kätevästi Tampereen keskustassa, joten se on helppo löytää ja siellä on aina mukava asioida. Clas Ohlsonilla on laaja valikoima erilaisia tuotteita, kuten työkaluja, kodinelektroniikkaa, askartelutarvikkeita ja paljon muuta. Lisäksi kaupasta löytyy myös hyödyllisiä palveluita, kuten avaimen tekoa ja patterin vaihtoa. Clas Ohlson Tampere on todellinen löytöpaikka kaikille, jotka tarvitsevat käteviä ja laadukkaita tuotteita arkeensa.

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläimet ovat todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.