Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan yhdistävän Kruunuvuorensillan välitukien paalutustyö aiheuttaa kovaa melua maaliskuun loppuun saakka. Erityisesti melu kuuluu Kruunuvuorenrannassa, mutta se kantautuu myös muille ranta-alueille.

Lisäksi Kalasataman ja Korkeasaaren väliin rakennettavan Finkensillan paalutustyöt alkavat arviolta tammikuun loppupuolella kuuluen erityisesti Kalasataman alueella.

Molemmilla työmailla paalutustyötä tehdään meluluvan puitteissa arkisin klo 7-18. Alueella tehdään melusuunnitelman mukaisesti melumittausta. Melumittauspisteitä on muun muassa Mustikkamaalla ja Korkeasaaressa.

Vaikka paalutus on kaikkein meluisinta työtä, on kuitenkin tosiasia, että myös muut työt aiheuttavat ääntä ja voivat häiritä.

Kruunusillat-hankkeella kaikki rakennustyöt sitoudutaan suorittamaan vastuullisesti. Lintujen pesimäaika ja meritaimenen päävaellusaika on otettu huomioon rakentamisen ajoituksessa, joten lintujen pesimäaikana 1.4.-30.6. ei tehdä paalutustöitä. Linnusto- ja kalastovaikutuksia seurataan laajan seurantaohjelman puitteissa.

Siltojen rakennustyöt käynnistyivät lokakuussa 2021. Työmaille on ensin rakennettu ns. työsillat.

Molempien siltojen rakenteet ovat valmiita tavoitteen mukaan syksyllä 2025. Sen jälkeen silloille rakennetaan raitiotie.

Työmaakameroista näkee miten siltatyömaat edistyvät

Kruunusillat-raitiotien kahden suurimman sillan, eli Kruunuvuorensillan ja Finkensillan, rakentamista seuraamaan on asennettu työmaakamerat. Finkensiltaa kuvaava kamera on Sompasaaressa, Kruunuvuorensiltaa kuvaava puolestaan Kruunuvuorenrannassa. Alla olevista linkeistä voi livenä seurata molempien työmaakameroiden kuvaa koko rakentamisen, eli useiden vuosien ajan.

Lähde: STT Info

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.