Pormestari Jan Vapaavuoren tammikuussa 2019 käynnistämä työ, jonka tavoitteena oli selvittää ja pistää kuntoon kaupungissa toimivien yksityisten ja kaupungin päiväkotien tilojen rakennuslupa-asiat, on valmistunut.

Kaupunki on tehnyt ison työn, mutta se on ollut välttämätöntä. Nyt tarvittavat luvat ja tilojen muutostyöt ovat kunnossa. Olemme myös lupaprosessejamme muuttamalla varmistaneet, että päiväkoti ei voi aloittaa toimintaansa, ennen kuin rakennuslupa-asiat ovat täysin kunnossa”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

Selvityksen aikana tutkittiin kaikkien 703:n Helsingissä sijainneen päiväkotitilan rakennuslupatilanne. Suurimmassa osassa päiväkodeista rakennuslupa-asiat olivat täysin kunnossa, eikä välittömiä terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyviä riskejä ole havaittu.

Puutteita, jotka liittyivät rakennuslupaan, muutostöiden toteuttamiseen tai tilojen luvattomaan käyttöönottoon, löytyi 84 toimipisteestä. Näiden tilojen omistajat ja yksityiset päiväkodit velvoitettiin hoitamaan lupa-asiat kuntoon.

Kartoituksen aikana päiväkodit poistivat eri syistä käytöstä 12 päiväkotitilaa.

Rakennusvalvonta arvioi, että vanhoissa rakennuksissa olevien päiväkotien suurimmat haasteet olivat ilmanvaihdon, ääneneristyksen ja poistumisteiden parantamisessa nykyvaatimukset täyttäviksi.

Yksi kaupungin ryhmäperhepäiväkoti toimii tiloissa, joihin ei ole tehty tarvittavia muutostöitä. Se muuttaa toiseen paikkaan syksyn aikana.

Lähde: STT Info

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.