Jos olet ollut rakennuksilla töissä, tiedät että toisaalta töissä pitää olla tarkkana ettei tapahdu onnettomuuksia, mutta toisaalta työt pitää tehdä ripeässä tahdissa, jotta työt tulevat valmiiksi sovitussa aikataulussa. Kokonaisuus käy joskus stressaavaksi ja siksi raksamiehille käy monesti samoin kuin rekkakuskeille, eli raskaat työt vaativat raskaat huvit, mutta onneksi nykyään useimmat ymmärtävät jo huolehtia itsestään paremmin.

Otetaan tässä muutamia erilaisia tapoja päästä pois töistä myös vapaa-aikana, etteivät työasiat jää vellomaan myös töiden jälkeen.

Rentouttavia vapaahetkiä

Yksi tapa rentoutua on mennä hierontaan. Selkä- tai päähieronta auttavat avaamaan mielenkin solmuja eikä vain lihasten jännitystiloja. Hieronnan lisäksi voisi harkita myös rentoutumista auttavien luontaistuotteiden kokeilemista tuttujen vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi.

Esimerkiksi viime aikojen trendituote CBD-öljyllä kerrotaan olevan rentouttavia vaikutuksia, vaikkei itse tuotteella ole paljoakaan tekemistä niiden tunnetumpien hamppuvalmisteiden kanssa. Lue lisää CBD-tuotteiden rentouttavista vaikutuksista, jos olet kiinnostunut itse kokeilemaan. Useat käyttäjät ovat kertovat jo muutaman CBD-öljytipan tuovan apua ahdistukseen ja siten auttavan rentoutumaan. Mutta koska tuote on luontaistuote, ei sille ole lääketieteellistä tutkimusta taustalla, joten tuotteita ei oikeastaan voi markkinoida tällä vaikutuksella.

Tutkimukset yhdistävät alhaisen anandamidin määrän mielialan häiriöihin ja ahdistukseen. CBD taasen näyttäisi vaikuttavan positiivisesti anandamiditason kasvuun. Anandamidin kohonneet tasot yhdistetään parantuneeseen mielialaan ja rentoutuksen tuntemukseen.

Muutenkin kannattaa miettiä, saatko omasta ruokavaliostasi tarpeeksi vitamiineja ja kehosi tarvitsemiasi polttoaineita, juotko tarpeeksi vettä päivässä? Lisäämällä veden juontia ja ottamalla silloin tällöin vitamiineja vaikka luontaistuotteista, saat energiaa ja jaksat paremmin.

Harrastuksesta apua

Monet hakevat harrastuksista vastapainoa työlle, ja niistähän löytyy Suomessa vaihtoehtoja, voit hakeutua rauhallisten harrastusten pariin tai lähteä vaikka seinäkiipeilemään tai ajamaan cart-autoilla sisäradoille. Tai yhtähyvin voit aloittaa kuntonyrkkeilyn tai vaikkapa pyöräilyn, mikä suinkin on sinulle kiinnostavaa, ja mikä ei vaadi liikaa ponnisteluja.

Harrastus on parhaimmillan sellainen, joka on sinulle kohtuullisen helppo tavoittaa, ei aiheuta liikaa rasitusta taloudelle ja tuottaa mielihyvää mielellesi ja kehollesi. Joillekin sellainen harrastus voi olla jo pelkästään kävely luonnossa. Rauhallinen kävely nimittäin tuottaa keholle ja mielellesi rentoutumishetken kaikesta infoähkystä ja aivosi jaksavat kävelyn jälkeen taas vastaanottaa lisää viestejä eri medioista.

Iltapäiväunet?

Jos mielesi tekee otaa pienet nokoset, on se tietenkin mahdollista, mutta ole varovainen. Tutkimusten mukaan sellainen vartin päiväunet ovat vielä hyväksi, mutta jos otat pidemmät nokoset saattavat ne vaikuttaa tulevan yön uniisi, joten sellaisia ei kannata töiden jälkeen ottaa.

Rentoutumisen voi saavuttaa myös kuuntelemalla musiikkia, lukemalla tai vain löhöilemällä omalla sohvalla katsoen jotain tyhjänpäiväistä televisio-ohjelmaa, ei jokaisen eletyn minuutin tarvitse merkitä jotakin, välillä voi vain olla.

Hyvä ruoka?

Hyvä ruoka on aina hyvä syy pysähtyä. Mitä sitten on hyvä ruoka? Jos ajattelee oman kehon terveyttä niin varmasti sellainen, jossa ei ole liikaa sokeria, suolaa tai vääriä öljyjä. Mutta samalla kannattaa muistaa se tosiasia, että välttämättä ei ole niin tärkeätä seurata jokaista syötyä suupalaa, vaan sitä, että syö rytmissä. Jos syö sen aamiaisen, lounaan, välipalan, illallisen ja iltapalan – kaikki on periaatteessa ok. Mutta jos syöt väleihin kaikkea pientä välipalaa, voit olla matkalla kohti korkeaa verenpainetta ja muita epäedullisia tilanteita omalle kehollesi.

Ajoissa(!) nukkumaan

Monesti on helpompaa sanoa, että mene ajoissa nukkumaan, kun toteuttaa se. Jos koko päivä on tullut mentyä tuhatta ja sataa ilman pydähtymistä, voi unikin odotuttaa itseään. Siksi olisi hyvä rauhoittua ajoissa ennen nukkumaamenoa ja varsinkin se älypuhelin olisi hyvä laittaa sivuun jo paljon ennen sitä ajateltua nukkumaanmenoaikaa.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.