Tilastokeskus on seurannut tälläkin hetkellä kuumana käyvää korjausrakentamisen markkinaa vuodesta 2013. Tietojen perusteella vuotta 2017 voidaan pitää eräänlaisena käännekohtana. Tuolloin 1970 luvulla rakennetut kohteet nousivat kärkeen korjausrakentamisen arvossa mitattuna. Jo 60-luvulla alkanut rakennusbuumi kävi 70-luvulla kuumimmillaan, kun suomalaiset muuttivat kiihtyvällä nopeudella maaseudulta kaupunkeihin. Nyt 70-luvulla rakennettu 60 miljoonan neliömetrin huoneistoala tarvitsee kattavan peruskorjauksen.
Urakkaa siis riittää. Sen tietää erityisen hyvin korjausrakentamiseen erikoistuneen Pylon Rakennus Oy:n laatupäällikkö ja suurimpien kohteiden työmaainsinööri, Päivi Stordell. Työn alla on parhaillaan yksi Helsingin arkkitehtonisista maamerkeistä.
– Me olemme nyt Erottajankatu 2:ssa eli vanhassa Tullihallituksen talossa. Tänne saneerataan ravintolatiloja ja toimistotiloja.
Suuria kohteita saneeratessa aliurakoitsijoita riittää, siksi hyvän kumppanin merkitys kokonaisuuden hallinnassa on suuri. Kohteiden luonteestakin johtuen, rakennustyömaiden kulunvalvonnan ja siihen liittyvän raportoinnin ja perehdytyksen järjestelmät ovat Pylonille erityisen tärkeitä.
– Lähtökohtaisesti ollaan päätetty, että kulunvalvonta tulee Cramolta kaikkiin meidän kohteisiin. Se on helppokäyttöinen ja luotettava. Se helpottaa myös meidän talousosaston työtä todella paljon, koska raportointi verottajalle lähtee automaattisesti.https://www.youtube.com/embed/is3dShHnF_o
Kiireinen ja montaa palloa ilmassa pitävä Päivi arvostaa myös palvelun kokonaisvaltaisuutta.
– Järjestelmä tarjoaa meille monipuoliset hallinta- ja raportointimahdollisuudet. Me näemme tietenkin yhdellä silmäyksellä, ketkä ovat työmaalla ja kuinka kauan. Toinen asia on kulkulupien helppo hallinta, joka on meille ensiarvoisen tärkeää. Kolmas, että jo perehdytysvaiheessa nähdään, onko urakoitsijalla paperit kunnossa ja onko työntekijöiden veronumerot rekisteröity. Arvostamme sitä, että kaikki toimii ja on yhdessä paketissa kompaktisti ja helposti.
Lähde: MyNewsDesk
Kirjaudu jotta voit kommentoida.