Keravan Kurkelaan, keskustan läheisyyteen on tulossa uusia asumisoikeusasuntoja. TA-Yhtiöihin kuuluvalla TA-Asumisoikeus Oy:llä on rakenteilla osoitteeseen Käenkatu 3 ja 5 kaksi kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 70 asumisoikeusasuntoa. Seitsemänkerroksisilla taloilla on yhteinen piha leikki- ja oleskelualueineen. Toinen asumisoikeustaloista, Käenkatu 5, tulee olemaan täysin savuton kiinteistö.

Valittavana on asuntoja tehokkaista kaksioista tilaviin neljän huoneen asuntoihin, kooltaan 45 – 90,5 m². Kaikkia asuntoja yhdistää avaran tilan tuntu ja tehokkaasti käytetyt neliöt. Asunnoissa on tilavat lasitetut parvekkeet. Alimman kerroksen asunnoilla on parvekkeen sijaan oma asuntopiha. Taloissa on hyvät yhteiset tilat, joissa on pesula, kuivaushuone, ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarastot sekä kaikille asunnoille oma irtainvarasto. Autopaikat on sijoitettu piha-alueelle.

Kalevan kaupunginosaan kuuluvalta Kurkelan alueelta on noin kilometrin kävelymatka juna-asemalle, keskustan kävelykadulle ja kauppoihin. Kurkelassa luonto, koulut, päiväkodit ja palvelut ovat lähellä. Bussilinjat Vantaalle ja Helsinkiin kulkevat sopivasti parin korttelin päästä kotoa. Liikkuminen on helppoa niin kävellen, pyörällä kuin autollakin ja kulkuyhteydet lähikuntiin ovat hyvät.

Haku asumisoikeusasuntoihin on alkanut ja ensimmäinen hakuaika jatkuu 6.4.2018 saakka. Asumisoikeusasuntojen arvioitu valmistumisaika on Käenkatu 5:n osalta kesäkuun lopussa 2019 ja Käenkatu 3:n osalta syyskuun lopussa 2019. Rakennuskohteiden urakoitsijana toimii Lujatalo Oy.

Mikä on asumisoikeusasunto? Asumisoikeusasukas maksaa 15 % osuuden asunnon hankintahinnasta asumisoikeusmaksuna ja saa asumisoikeuden asuntoon. Kuukausittain asukas maksaa asunnostaan käyttövastiketta, joka on alhaisempi kuin alueen vastaavan tasoisten vuokra-asuntojen yleinen vuokrataso. Pois muuttaessa asukas saa asumisoikeusmaksun takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.