HEKA eli Helsingin Kaupungin asunnot peruskorjaavat paljon asuntoja ja yksi niistä on Suomensuontien peruskorjaus. Osa asunnoista ovat valmistuneet peruskorjauksesta ja sekä uudet että vanhat asukkaat ovat muuttaneet remontoituihin asuntoihin.

Kohteen asukkaat olivat raivoissaan takaisin muutosta, sillä juuri remontoidussa kodissa oli paljon virheitä eikä niitä oltu korjattu, eikä ole korjattu vieläkään vaikka asukkaat ovat muuttaneet takaisin viime vuoden kesällä.

Stadinraksat.fi tavoitti muutamat Suomensuontielle palanneet asukkaat ja haastatteli heitä asuntonsa ongelmista ja vastaus asunnosta oli kiusallista kuultavaa.

– Muutimme takaisin rempattuun kämppään heinäkuussa 2021 jota odotimme kovasti. Muutaman viikon asumisen jälkeen huomasimme ongelmia pelkästään meidän kämpässä. Seinät oli maalattu huonosti, koska valot kun oli päällä niin huomasit ihme rajat tai viivat seinässä, sanoo asukas.

– Ulko-ovi oltiin asennettu väärin tai ovi oli väärä siihen, koska rappukäytävän valo paistoi oven reunoista sisään. Huomasimme myös, että parvekkeen ovi tai ikkuna vuotaa kylmää sisään, koska verhot lepattaa oven ollessa kiinni, sanoo asukas.

-Nyt talvella meidän patterit eivät ole pitäneet kämppää lämpöisenä ollenkaan ja olemme joutuneet hankkimaan sähkökäyttöiset lämpöpatterit kotiin. Sähkölaskumme kylläkin tuplaantui, mutta ainakin on edes vähän lämpimämpää. Pattereista ollaan valitettu useat kerrat ja lämpökuvaajat ovat käynneet pari kertaa ja todenneet että ikkunoista vuotaa kylmää. Myös HEKA:n oma työntekijä kävi meillä ja totesi patterit olevan kylmät, mutta mitään ei tapahdu tai korjata. Yksi pieni ikkuna olkkarissa käytiin eristämässä.

– Olemme hakeneet vuokranalennusta pari kertaa asuntojen virheiden takia, mutta emme ole sitä saanneet. Sähkökustannuksissa HEKA lupasi korvata, mutta saa nähdä kauan siinäkin menee, sanoo asukas.

– Saunavuoron varanneet asukkaat eivät päässeet saunaan kun avaimet eivät toimineen ja kyseessä oli älyavaimet tai vastaavaa. Saunavuorot otettiin hetkeksi pois käytöstä ja saimme ilmoituksen, että saunavuorot ovat taas käytössä ja ongelma oli korjattu. Menimme saunaan, mutta avaimet eivät toimineet taaskaan eli ongelmaa ei oltu korjattu. Tämän jälkeen lukkojärjestelmä poistettiin koko ovesta ja laitettiin tilalle salpalukko. Ulko-oven ongelma saatiin loppujen lopuksi korjattua joka johti saunatiloihin sanoo asukkaat.

KOHDE:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.