Elämme erikoisia aikoja ja erikoiset ajat vaativat uusia ajatuksia, uusia ideoita yrityksiltä ja uutta tekemistä kotiin. Jos tähän mennessä ei ole vielä tutustunut kaikkiin peleihin mitä nettimaailma tarjoilee, nyt on useammalla meistä enemmän aikaa niihin tutustua sekä kaikkeen muuhun maksuttomaan mitä netti tarjoileekaan.

Peleistä ja varsinkin rahapeleistä pitäville on tarjolla niin kasinopelejä, automaattipelejä kuin numeropelejä kuten Keno, ja siitäkin on tarjolla monia vaihtoehtoja ja niitä voi tsekata vaikka keno tulokset sivun kautta. Aikuisille suomalaisille on jo viimeiset vuodet tullut tasaisesti lisää pelattavaa nettiin ja nimenomaan tälle vuodelle 2020 ovat pelistudiot luvanneet entistä enemmän uusia pelejä ja uusia innovaatioita. Nuokin pelistudiot ovat kertoneet omilla sivustoillaan siirtyneenä entistä enemmän etätöihin ja kaikki välttelevät turhaa matkustamista ja turhia kontakteja toisiin ihmisiin, mutta samalla yhteiskunnan rattaiden on kuljettava ja peruspalvelut pidettävä pystyssä.

Ilmaiset pelit

Netissä ja mobiilissa on tarjolla satoja ilmaisia pelejä niin nuorille kuin aikuisille. Jos et vielä ole löytänyt itsellesi sopivaa peliä, niin voisit lähteä testailemaan näitä erilaisia rakennuspelejä ja aloittaa vaikka koko maailman valloittaneesta Minecraft pelistä, missä nimenomaan rakennetaan omaan maailmaa taloineen kaikkineen ja siitä sitten kenties siirtyä jollekin näistä tarjolla olevista virtuaalisista maailmoista, vaikka erillisten virtuaalilasien kautta.  Minecraft on itseasiassa peli, jossa voi rakentaa kuutioista mitä huvittaa, vain mielikuvitus on rajana, ja siksi peli soveltuukin kaiken ikäisille tietokonepelaajille.

Mobiilipelien maailmassakin on paljon muutakin kuin vain se paljon huomiota saanut Pokemon-peli, tarjolla on esimerkiksi kaikenlaisia pokeripelejä, joista voi siirtyä myös aikuisten rahapeleihin, jos siltä tuntuu ja aina jopa ammattilaiseksi saakka. Kylläkin monet suomalaisetkin pokeriammattilaiset ovat varoitelleet, ettei se pokerinpelaaminen aina ammattilaisellekaan ruusuilla tanssimista ole.

Suomessakin on oma pelikone.fi sivusto, jolta löytyy vaikka minkälaista ilmaista pelattavaa ajankuluksi.

Yksi suosituimmista ilmaispeleistä on Epic Gamesin julkaisema Battle Royale peli Fortnite, jossa pelaaja pelaa muiden 99 pelaajan kanssa rajatulla alueella ja voittaja on se, joka viimeisenä on elossa. Tämä peli kuuluu myös ns. eUrheilu-pelien genreen, jonka piirissä parhaat pelaajat nousevat ammattilaisiksi ja voivat ansaita jopa miljoonia voittaessaan maailman suurimpia turnauksia.

Jos sitten haluaa pelata tiimissä vähän monimutkaisempaa peli niin Warcraft II:sta kehittynyt League of Legends tarjoaa sellaisen pelin. Pelattavia sankareita, erilaisia karttoja ja miljoonia pelaajia ympäri maailman. Tämä on peli, mitä ei opi viikossa tai kahdessa vaan tämä voi viedän mukaan aivan kuten Dota 2, jotka molemmat ovat Fortniten tyyllin pelattavissa aina ammattilaisliigatasolle saakka.

Suoratoistopalvelut

Suoratoistopalvelut ovat useimmiten maksullisia, mutta YouTuben ja Twitchin kautta voi löytyä kuitenkin paljonkin viihdyttäviä videoita aivan maksutta. Suoratoistopalvelut ovat tulleet myös pelimaailmoihin ja nuo eUrheilu lähetykset ovat pitkälti nähtävillä suorana ottelulähetyksinä. Monet suomalaisista suoratoistopalveluista kuten ElisaViihde, Ruutu ja Ylen Katsomo tarjoavat paljon sisältöä jo täysin maksutta ja maksamalla pienen kuukausihinnan pääsee käsiksi entistä laajempaan ohjelmakirjastoon.

Ja ainahan voi aloittaa vaikka oman kanavansa ja ruveta tubettajaksi, jos vain keksii sanottava ja videoitavaa. Parhailla suomalaisilla tubettajilla on satoja tuhansia seuraajia ja kyseessä on todellinen ammatti, ei vain pelkkä harrastus, vaikka se monilla on ehkä alkanut sellaisesti.

Bloggaaminen

Jos sitten tykkäät kirjoittaa ja sinulla on vaikka satoja kuvia raksoilta, voisit avata oman rakentamiseen liittyvän blogisivuston. Se vaatii vain, että osaat kirjoittaa ja kertoa tarinoita mielenkiintoisella tavalla. Jos vielä kehität kuvien ja tarinoiden oheen jonkun sankarin tai jonkin muun ”punaisen langan” saatat huomaamattasi luoda aivan uuden raksa-aiheisen trendin, kuka tietää?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.