Pasilanbaanan katuosuuksien rakentaminen Tilkanvierrolla ja Ratsastiellä alkaa maanantaina 2. lokakuuta. Urakassa valmistuu yhteensä 530 metriä uutta pyöräkatua.

Ratsastie sekä Tilkanvierto muutetaan pyöräkaduksi Tilkankadun ja Keskuspuiston välillä turvallisen ja selkeän pyöräliikenteen mahdollistamiseksi. Pyöräkadulla pyöräilijät ajavat yhdessä autoilijoiden kanssa ajoradalla. Autoilijat sopeuttavat vauhtinsa pyöräilynopeuteen. Itäpäässään pyöräkatu liittyy nykyiseen Keskuspuiston jalankulun ja pyöräilyn väylään.

Tilkanvierrolla säilyy jalkakäytävät kadun molemmin puolin, ja Ratsastien eteläreunalla säilyy nykyinen 3 metriä leveä jalkakäytävä. Katujen pohjoisreunalla on kadunvarsipysäköintipaikkoja.

Ratsastieltä kaadetaan urakan yhteydessä kahdeksan huonokuntoista tervaleppää ja tilalle istutetaan uusia.

Kohde valmistuu vuoden 2024 syyskuun loppuun mennessä. Urakoitsija on GRK Suomi Oy.

Rakennustyöt aiheuttavat tärinää, melua ja pölyä lähiympäristöön. Työtä tehdään arkipäivisin klo 07–16.

Työ aiheuttaa paikallisesti tilapäistä haittaa sekä moottoriajoneuvoille että jalankululle ja pyöräilylle. Kiertoreitit opastetaan maastossa.

Baanaverkoston rakentaminen etenee

Helsingin niemen itä-länsisuunnassa Pasilan kautta yhdistävää Pasilanbaanaa rakennetaan osissa. Pikku-Huopalahden puolella Pasilanbaanaa on rakennettu Pikku-Huopalahden puistoon. Pasilanbaana tulee jatkumaan Keskuspuiston läpi Länsi-Pasilaan.

Kalasatamasta-Pasilaan-raitiotien yhteydessä rakennetaan Pasilanbaanaa Vallilanlaaksoon ja Asemapäällikönkadulle. Pasilassa baana jatkuu Pasilan siltaa pitkin Länsi-Pasilaan, jossa tutkitaan vielä reitin linjausvaihtoehtoja Esterinportilta.

Helsingin suunnitelmissa on rakentaa koko kaupungin kattava laadukkaiden pyöräteiden verkko, joka yhdistää isot asuinalueet keskustaan ja työpaikkakeskittymiin. Baanat mahdollistavat nopean, suoran ja tasavauhtisen liikkumisen pyörällä.

Lähde: Helsingin kaupunki


Muuta mielenkiintoista luettavaa

PC-pelit: Viihdettä ja haastetta

PC pelit tarjoavat laajan valikoiman viihdettä ja haastetta pelaajille ympäri maailman. Ne kattavat monipuolisia genrejä, kuten toimintaa, seikkailua, strategiaa ja roolipelejä. PC- pelaaminen mahdollistaa myös moninpelikokemukset ystävien kanssa verkossa. Pelit tarjoavat paitsi hienoja tarinoita ja grafiikkaa myös mahdollisuuden kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja tiimityötä. Ne ovatkin vakiintunut osa nykyaikaista viihdemaailmaa ja tarjoavat loputtomasti elämyksiä pelaajille.

Pelihahmot: Tarinoidensankarit

Pelihahmot ovat videopelien sielu, tuoden tarinat ja seikkailut eloon. Nämä hahmot voivat olla sankareita, antisankareita tai monimutkaisia hahmoja, jotka herättävät tunteita pelaajissa. Heidän persoonallisuutensa, ulkonäkönsä ja taitonsa luovat yhteyden pelaajiin, syventäen pelikokemusta. Pelihahmot voivat toimia inspiraationa ja opettaa arvokkaita elämänopetuksia. Niinpä he ovat olennainen osa videopelien vetovoimaa ja merkitystä pelaajille.

Garmin älykello käteen ja kohti parempaa hyvinvointia

Garmin on esitellyt uuden vivoactive 5 -älykellon vanhamman Garmin vivoactive 4 tilalle. Uudessa Garmin vivoactive 5 mallissa on kirkas AMOLED-kosketusnäyttö. Kohtuuhintaisessa, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetussa laitteessa on laaja valikoima hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia. vívoactive 5 auttaa ymmärtämään kehoa paremmin, neuvoo aktiivisempaan elämään ja tukee kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.